-Like betent som krigsoppgjøret

Advokat Sigurd Klomsæt mener Viggo Kristiansen har blitt utsatt for brudd på menneskerettighetene. Nå forlanger han alle kort på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter gjennomgang av sakens dokumenter og egne undersøkelser, mener Klomsæt at det allerede eksisterer tekniske funn viser at den andre gjerningsmannen i Baneheia ikke kan være drapsdømte Viggo Kristiansen.

-Jeg er uforstående og undrende til hvorfor det i en så omstritt sak fortsatt finnes både DNA-profiler, fiber og fingeravtrykk som politiet aldri har brydd seg om å identifisere. Ikke minst gjelder dette et fem centimeters blondt hårstrå, med rot, som ble funnet i en blodflekk på åstedet. Dersom politiet hadde gått bredere ut, så hadde det vært mulig å finne hvem andre enn Andersen som var på stedet da jentene ble mishandlet og drept. Hårstrået tilhører nemlig verken Andersen eller Kristiansen, opplyser advokat Klomsæt.

Han finner det svært underlig og kritiserer politiet for at man ikke har gjort mer for å sjekke DNA-profiler på personer i Andersens omkrets.

-Andersens DNA ble funnet på åstedet. Han har tilstått å ha vært tilstede under handlingene. Men en tredje person kan være en mann som Andersen av en eller annen grunn ikke avslører, sier Klomsæt.

LES HELE BEGJÆRINGEN OM GJENOPPTAKELSE HER.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer