Like etter at bildet ble tatt, ble den 19 år gamle palestinske studenten skutt og drept

Skal ha forsøkt å knivstikke den israelske soldaten.

SKUTT: En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden. Foto: REUTERS/Youth Against Settlements Group/Handout via Reuters/NTB Scanpix
SKUTT: En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden. Foto: REUTERS/Youth Against Settlements Group/Handout via Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden.

Jenta, som ifølge rapporter fra blant annet Reuters skal være en 19 år gammel kvinne, ble fotografert bare øyeblikk før hun ble skutt flere ganger - blant annet i brystet.

Ifølge Al-Jazeera har en talsmann for den israelske hæren sagt at kvinnen gikk til angrep på soldaten, som så skjøt i selvforsvar.

- Angriperen forsøkte å knivstikke en soldat, sier vedkommende, før han forklarer at soldaten skjøt kvinnen flere ganger i hennes «lavere ekstremiteter». Soldaten ble ikke såret.

- Flere soldater Ifølge hæren ble kvinnen så fraktet til sykehuset, men en video som nå sirkulerer på nettet viser at kvinnen ligger på fortauet før to soldater sleper henne ut av bildet.

Nyhetskanalen snakket med Issa Amro som bor i området. Han forteller at Israel har økt sitt militære nærvær.

- Det er langt flere soldater i byen nå, sier Amro, som er koordinator for gruppa Ungdom mot bosettinger.

Han fortalte også at det etter episoden var flere trefninger mellom palestinsk ungdom og det israelske militæret i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.