SKUTT: En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden. Foto: REUTERS/Youth Against Settlements Group/Handout via Reuters/NTB Scanpix
SKUTT: En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden. Foto: REUTERS/Youth Against Settlements Group/Handout via Reuters/NTB ScanpixVis mer

Like etter at bildet ble tatt, ble den 19 år gamle palestinske studenten skutt og drept

Skal ha forsøkt å knivstikke den israelske soldaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig palestinsk student ble tirsdag skutt og drept av israelske militærstyrker ved en kontrollpost i Hebron på Vestbredden.

Jenta, som ifølge rapporter fra blant annet Reuters skal være en 19 år gammel kvinne, ble fotografert bare øyeblikk før hun ble skutt flere ganger - blant annet i brystet.

Ifølge Al-Jazeera har en talsmann for den israelske hæren sagt at kvinnen gikk til angrep på soldaten, som så skjøt i selvforsvar.

- Angriperen forsøkte å knivstikke en soldat, sier vedkommende, før han forklarer at soldaten skjøt kvinnen flere ganger i hennes «lavere ekstremiteter». Soldaten ble ikke såret.

- Flere soldater Ifølge hæren ble kvinnen så fraktet til sykehuset, men en video som nå sirkulerer på nettet viser at kvinnen ligger på fortauet før to soldater sleper henne ut av bildet.

Nyhetskanalen snakket med Issa Amro som bor i området. Han forteller at Israel har økt sitt militære nærvær.

- Det er langt flere soldater i byen nå, sier Amro, som er koordinator for gruppa Ungdom mot bosettinger.

Han fortalte også at det etter episoden var flere trefninger mellom palestinsk ungdom og det israelske militæret i området.

Ifølge tall fra FN har 25 palestinere blitt drept av israelske styrker i 2015.

57 prosent støtter opprør Ifølge en fersk meningsmåling utført av Palestinian Centre for Policy and Survey Research, støtter nå 57 prosent av palestinerne på Vestbredden og Gazastripen et væpnet opprør mot Israel. Det skriver NTB.

Palestinas president Mahmoud Abbas frykter at dette skal utløse en ny intifada.

- Det som skjer er svært farlig, mener Abbas, som samtidig advarer mot «en intifada vi ikke ønsker».

To tredjedeler av de som deltok i meningsmålingen mener også at Abbas må trekke seg som president.

Spent situasjon Spenningen er ekstra spent i disse dager da jødene feirer sin helligste dag Jom kippur som begynte ved solnedgang tirsdag. Onsdag begynner også den islamske høytiden Eid al-Adha som varer til søndag.

Det er ikke bare i Hebron at det israelske militæret har økt bemanningen. De har også slått ring rundt Jerusalem, og nekter palestineren fra Vestbredden inngang til byen.

I forrige uke kom det til harde sammenstøt på Haram al-Sharif, plassen jødene kalle Tempelhøyden der islams tredje helligste sted, al-Aqsa-moskeen ligger.