Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... like etter ble raketter avfyrt fra Gaza

Flere raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot Israel etter at våpenhvilen trådte i kraft i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot Israel etter at våpenhvilen trådte i kraft søndag morgen, skriver NTB. 

Hamas-bevegelsens væpnede gren påtok seg ansvaret for to av rakettene og sa i en kunngjøring at de ble avfyrt fordi israelske soldater fortsatt befant seg på Gazastripen.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har beordret sine sikkerhetssjefer til å sende styrker til grensen for å hindre at flere raketter blir avfyrt, skriver AP. Det er ikke kjent hva styrkene vil gjøre for å hindre de som avfyrer raketter inn i Israel.

Islamsk hellig krig (Jihad) hevdet også å ha avfyrt tre hjemmelagde raketter etter at våpenhvilen trådte i kraft klokken 6 lokal tid. Den militante palestinske gruppen gjorde det klart at de ikke akter å respektere våpenhvilen før Israel også stanser de militære aksjonene på Vestbredden.

- Det er ingen vits å snakke om våpenhvile så lenge aggresjonen fortsetter andre steder på vår jord, het det i en kunngjøring fra Jihad.

Rakettene som ble avfyrt fra Gazastripen søndag morgen forårsaket ingen skader i Israel.

Hele Norges coronakart