Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Like etter forsvinner Faye (6) sporløst

Familien fortviler: - Vi er nødt til å finne henne!

FORSVUNNET: Seks år gamle Faye Marie Swetlik har ikke blitt sett siden hun kom hjem fra skolen i Cayce, South Carolina, mandag 10. februar. Video: CNN / Politiet Vis mer

Hun tok bussen hjem fra skolen som vanlig. Og da hun var kommet hjem, gikk hun ut i hagen for å leke. Så forsvant seks år gamle Faye Marie Swetlik sporløst fra familiens hjem i Cayce i Sør-Carolina i USA.

Da moren oppdaget det i 15.45-tida mandag ettermiddag, lette hun og Fayes stefar etter jenta på egen hånd en stund. Deretter ringte de politiet.

Nå søker over 250 personer, lokalt politi og FBI etter svar på hva som skjedde den unge jenta familien beskriver som «sprudlende og glad».

«Mareritt»

- Vi er nødt til å finne henne, sier Fayes bestemor til den lokale TV-stasjonen WIS 10, en lokal NBC-filial.

FORSVANT: Faye (6) ble sist sett i hagen mandag ettermiddag. Foto: Privat
FORSVANT: Faye (6) ble sist sett i hagen mandag ettermiddag. Foto: Privat Vis mer

Hun beskriver situasjonen som et «mareritt». Faye er ei livlig jente som liker å kle seg ut og være utendørs, forteller bestemoren.

- Vi bare venter på at hun skal komme hoppende tilbake i rommet, sier hun.

I en uttalelse skriver familien at Faye ikke er typen til å bare forsvinne.

Det siste bildet

Politiet ble tilkalt i 17.00-tida mandag ettermiddag. De gikk straks i gang med søket, og brukte natta og morgentimene på å lete etter jenta og foreta vitneavhør.

Politiet har så langt ikke funnet beviser som peker i retning av en bortføring, men vil ikke utelukke noen ting, skriver den lokale TV-stasjonen WPDE, en ABC-filial.

Det siste bildet av Faye er fra bussen hun tok hjem mandag ettermiddag. Hun skal ikke ha skiftet etter dette. På bildet har hun på seg en svart topp med påskriften «Peace» i neonfarger, et skjørt med blomstertrykk og rosa regnstøvler.

SKOLE: Faye går i 1. klasse. Foto: Privat
SKOLE: Faye går i 1. klasse. Foto: Privat Vis mer

Bildet stammer fra en overvåkningsvideo fra bussen hvor man ser den seks år gamle jenta reise seg fra setet sitt, snakke kort med bussjåføren og så gå av bussen.

Ber om hjelp

Politiet har selv gått ut med bildene og videoen. De ber nå personer om å dele innlegge på sosiale medier slik at det kan nå enda flere personer i området.

Det var politiet selv som ba FBI - USAs føderale etterforskningsbyrå - om bistand i saken.

De ber også personer i området som har videoovervåkning tilknyttet sine hjem, om å sjekke opptakene sine i det aktuelle tidsrommet.

Håpet er at noen kan ha fanget viktige bilder som kan være med og løse det som nå framstår som ei gåte.

Naboer TV-stasjonen WIS har snakket med, håper politiet finner Faye i god behold snarlig.

- Ser etter hverandre

- Det er en skummel tanke at dette kunne ha vært hvilket som helst av våre barn, sier naboen Tammy Wesley til WIS.

Hun har selv barn som tar bussen Faye tar hver morgen, og beskriver lokalsamfunnet i Cayce som nært og godt.

- Vi er her for moren og bestemoren. Vi vil ikke at dette skal skje med noen av barna våre i nabolaget. Vi ser etter hverandre og beskytter hverandre, sier Wesley videre.

Det bor om lag 14 000 personer i byen.