Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Like feil som å gi Frp ansvar for 22. juli

Lysbakken går i strupen på Siv Jensen, fordi hun ikke tar ta avstand fra Carl I. Hagens påstand om at Erna og Gro har ansvar for ekstrem islamisme i Norge.

KREVER SVAR: - Siv Jensen lar det henge i luften hvorvidt hun mener Solberg er ansvarlig for økt terrorfare i Norge, mener SV-leder Audyn Lysbakken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
KREVER SVAR: - Siv Jensen lar det henge i luften hvorvidt hun mener Solberg er ansvarlig for økt terrorfare i Norge, mener SV-leder Audyn Lysbakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Å gi Gro Harlem Brundtland og Erna Solberg ansvaret for at vi har et ekstremt islamistisk miljø i Norge, er like feil som å gi Frp ansvaret for 22. juli, sier Audun Lysbakken til Dagbladet. 

-   Det er helt utrolig at Siv Jensen selv ikke ser dette poenget og tar skarp avstand fra Carl I Hagens nedrige angrep på flere navngitte norske politikere, legger han til.  

SV-lederen går i et ferskt blogginnlegg rett i strupen på Frp-leder Siv Jensen, for ikke å ta klart avstand fra Frp-nestor Carl I. Hagens utspill der han anklaget en rekke norske toppolitikere for å være skyld i at den islamistiske terroren «har kommet nærmere Norge»

- Hun skal danne regjering med Erna Solberg (H), men klarer ikke ta klar avstand fra Hagens utsagn om at Solberg er ansvarlig for terrorfaren fra islamistiske ekstremister. Er det mulig? spør SV-lederen i innlegget.

- Vrir seg unna Han viser til dette intervjuet med Dagbladet, der Siv Jensen ble spurt om hvorfor akkurat politikere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og Kjell Magne Bondevik bidratt til at terroren har kommet nærmere Norge.

- Hvorfor han har navngitt akkurat disse får han svare for selv. Men jeg skjønner bakgrunnen for dette, svarte Frp-lederen.

- Hun vrir seg unna å svare konkret, og lar spørsmålet henge i luften. Dette er ingen liten sak. Det må være lov å kreve klare svar, skriver Lysbakken i bloggen sin, og legger til:

- Derfor vil jeg utfordre Siv Jensen: Er du enig eller uenig med Carl I. Hagen i at  Erna Solberg, Gro Harlem Brundtland, Kristin Halvorsen og Kjell Magne Bondevik «har bidratt til at terroren kommer nærmere Norge»?

-Dobbeltmoral Lysbakken mener spørsmålet er særlig betimelig sett i lys av debatten etter 22. juli-terroren. Han mener «Carl I. Hagen og Siv Jensen da var på hvileløs jakt etter enhver som måtte antyde at Frp hadde skyld for den høyreekstreme terroren».

- At terroristen hadde vært medlem i FpU, og at han var inspirert av en islamkritikk som til tider lignet ubehagelig mye på den flere av partiets tillitsvalgte serverer, var irrelevant. Vi i de andre partiene var enig med dem i det. Skylden var bare terroristens, og folk som fremmer innvandringskritikk gjennom et demokratisk parti hadde selvsagt intet ansvar, skriver Lysbakken.

Han viser videre til at 11. september-terroren: «Også den gang var Frp blant de mest høylytte i å avvise enhver kobling mellom USAs utenrikspolitikk og terrorangrepene», ifølge SV-lederen. 

- I et slikt perspektiv er det derfor usedvanlig nedrig, selv etter Carl I. Hagens standard, å navngi en rekke norske politikere som skyldige i at det finnes et islamistisk ekstremt miljø i Norge. Jeg har for lengst sluttet å bli overrasket over Carl I. Hagen, skriver Lysbakken, og legger til:  

- Det overraskende i denne saken er at Siv Jensen ikke klarer å ta avstand fra Carl I. Hagen.

-  Det er tydelig at Siv Jensen tror hun kan dobbeltkommunisere seg inn i regjeringskontorene, men nå er grensen nådd. Hvis ikke Siv Jensen klarer å ta avstand fra Carl I Hagens retorikk så er FrP verken egnet eller moden nok for å sitte i regjering, sier Lysbakken til Dagbladet.

- SV har dårlig samvittighet Frps stortingsgruppe opplyser at Siv Jensen er opptatt i private ærender i dag, og derfor ikke kan stille til intervju. Hun svarer likevel på beskyldningene fra Lysbakken via kommunikasjonsrådgiver Ole Berget: 

- Dette er et tydelig uttrykk for at SV sliter på meningsmålingene og har dårlig samvittighet for den naive innvandringspolitikken de har stått for. FrP har fremmet et utall av forslag for å bekjempe og overvåke all form for ekstremisme, både fra islamister og høyreradikale. SV har stort sett vært mot alt, og burde derfor gå i seg selv, uttaler Siv Jensen i en e-post til Dagbladet.

- Carl I. Hagen og FrP har siden 80-tallet advart mot konsekvensene av en blåøyd og naiv innvandrings- og integreringspolitikk. SV burde heller komme på banen for å bekjempe ekstremisme, fremfor å komme med useriøse påstander, legger hun til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media