«Like fint ... som å danse»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et stort flertall på LO-kongressen sluttet seg som ventet til ledelsens forslag til ny pensjonsreform. Det gir samtidig Ap-leder Jens Stoltenberg den ryggdekning han trenger når han de nærmeste dager skal forhandle med regjeringspartiene. Uttalelser fra regjeringspartiene tyder på at de vil vise stor forhandlingsvilje. De må ha merket seg at Stoltenberg ikke har mye å gå på. Han er midt i en valgkamp med sikte på å danne flertallsregjering sammen med SV, som helst ville utsette forhandlingene om pensjonsreformen til etter valget. Og han forhandler på vegne av hundretusener av årvåkne lønnsmottakere i fagbevegelsen, hvor motstanden mot reformen har vært stor.

I sin tale til kongressen denne uka presiserte Stoltenberg at dersom Ap ikke får gjennomslag for alle sine viktigste krav, så blir det ikke noe forlik. Da blir kampen om en ny pensjonsordning valgkamptema. Vi velger å ta Stoltenberg på ordet. Det betyr at den avtalefestede pensjonsordningen (AFP) må videreføres, at tjenestepensjonsordningene for alle offentlig ansatte skal sikres, at alle i privat sektor som ikke har tjenestepensjon i tillegg til folketrygden, skal få det og at den nye folketrygden skal ha en god sosial profil og en god kvinneprofil. Får ikke Stoltenberg gjennomslag for dette, bør han si nei takk. Ellers vil han bli oppfattet som en svindler og kan trolig se langt etter en valgseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer