Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Like greit å møte Obama privat

Skjønner at han ikke kan sette den kinesiske presidenten i forlegenhet, sier Dalai Lama på USA-besøk.

 LIKE BAK OBAMA:  Dalai Lama fikk møte første kvinnelige speaker i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, under en offisiell tilstelning i Washington D.C. Pelosi har rang som nummer tre i det amerikanske politiske systemet, etter presidenten og visepresidenten. Foto: AFP/SCANPIX.
LIKE BAK OBAMA: Dalai Lama fikk møte første kvinnelige speaker i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, under en offisiell tilstelning i Washington D.C. Pelosi har rang som nummer tre i det amerikanske politiske systemet, etter presidenten og visepresidenten. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tibets åndelige leder Dalai Lama sier han ikke er skuffet over at han ikke får møte USAs president Barack Obama i denne omgang.

I et intervju med TV-stasjonen CNN sier tibetaneren at han aksepterer at Obama ikke ønsker å treffe ham nå for «ikke å sette den kinesiske presidenten i forlegenhet».

- Så jeg er ikke skuffet, understreker Dalai Lama.


- Private kanaler

Han forteller at Obama har vært i kontakt med ham gjennom «private kanaler» og sier dette i noen tilfeller kan være den beste løsningen. Grundige diskusjoner er viktigere enn et bilde av ham selv sammen med Obama, mener Dalai Lama.

Den buddhistiske lederen - den 14. Dalai Lama i rekken - er for tiden i USA, og det er første gang på 18 år at han besøker landet uten å møte den amerikanske presidenten.

 FREMSTE BEUNDRER:  Skuespilleren Richard Gere var blant de spesialinviterte gjestene under Dalai Lamas offisielle program i Washington D.C.  Han er styreleder i Den internasjonale Tibet-komiteen. Foto: EPA/SCANPIX.
FREMSTE BEUNDRER: Skuespilleren Richard Gere var blant de spesialinviterte gjestene under Dalai Lamas offisielle program i Washington D.C. Han er styreleder i Den internasjonale Tibet-komiteen. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer


Kina først

I stedet skal de to treffes senere i år, etter at Obama har hatt samtaler med Kinas president Hu Jintao.

Nyheten om at den buddhistiske lederen ikke får treffe Obama, kom samtidig som den amerikanske regjeringen forsøker å bedre samarbeidet med Kina på områder som global oppvarming og Nord-Koreas atomvåpenprogram. Kritikere mener den amerikanske presidenten nå gir avkall på prinsipper for å innynde seg hos kinesiske myndigheter.

Kinas regjering beskylder Dalai Lama for å ville løsrive Tibet fra Kina, noe han selv avviser. (NTB-AFP).

 I FORM:  Dalai Lama var i form under det offisielle programmet i Washington D.C. på tross av at president Barack Obama glimret med sitt fravær. Foto: AFP/SCANPIX.
I FORM: Dalai Lama var i form under det offisielle programmet i Washington D.C. på tross av at president Barack Obama glimret med sitt fravær. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media