Like mange flyktninger i oktober som i hele 2014

218 000 mennesker krysset Middelhavet.

 MED LIVET6 SOM INNSATS:  En liten gresk fiskebåt (til høyre) berger barn fra en katamaran med flyktninger, som er i ferd med å synke utenfor øya Lesbos sist fredag. Det var rundt 150 mennesker i den synkende båten, de fleste fra Syria. Foto: Giorgos Moutafis, Reuters/NTB Scanpix.
MED LIVET6 SOM INNSATS: En liten gresk fiskebåt (til høyre) berger barn fra en katamaran med flyktninger, som er i ferd med å synke utenfor øya Lesbos sist fredag. Det var rundt 150 mennesker i den synkende båten, de fleste fra Syria. Foto: Giorgos Moutafis, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 218 000 mennesker krysset Middelhavet i oktober for å ta seg til Europa, opplyser FN.

Det er en månedlig rekord og nesten det samme tallet som for hele 2014, melder FN høykommissær for flyktninger UNHCR mandag.

218 394 mennesker krysset Middelhavet for å ta seg til Europa i oktober. Alle utenom 8 000 ankom Hellas. I hele i fjor ble det registrert 216 054.

173 000 mennesker ble registrert i september, mens det i august ble registrert 131 000, ifølge nyhetsbyråret AFP.

94 prosent av de som tar seg over Middelhavet, er på flukt fra krigene og konfliktene i Syria, Irak og Afghanistan.

Farligere forhold - økende trafikk
Trass i mer ruskete og farligere forhold på sjøen nå som høsten kommer, fortsetter flyktningene å komme i økende antall av frykt for at grensene til EU skal stenges.
Bare lørdag kom det 5 000 mennesker til den greske øya Lesbos.Det fører også til at antall dødsfall øker.

Mandag druknet fire mennesker utenfor den greske øya Farmakonisi, og søndag var det 15 mennesker, blant dem seks spedbarn, som mistet livet da båtene deres gikk rundt utenfor Hellas.Men de fleste klarer seg, og bare i de tre siste dagene er 1 400 mennesker reddet i Egeerhavet, ifølge den greske kystvakten.

Mandag ble en fiskebåt med 200 mennesker skylt i land på Rhodos, og lokalbefolkningen dannet en menneskekjede i vannet for å få folk inn på tørt land.

Til sammen er det 3 440 mennesker som har mistet livet eller er savnet etter at de forsøkte å ta seg over Middelhavet til trygghet i Europa, ifølge UNHCR

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram