Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Like populær som Gro

Etter 100 dager som statsminister setter Kjell Magne Bondevik nesten rekord i popularitet. Hele 60 prosent av velgerne mener han gjør en god jobb. Bare Gro Harlem Brundtland slår ham. Hun fikk 65 prosent på en tilsvarende måling da hun var på toppen av sin popularitet sommeren 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Thorbjørn Jagland rundet sine første hundre dager som statsminister på denne tida i fjor, mente bare 22 prosent at han gjorde en god jobb.
Det er oppsiktsvekkende at Bondevik har opparbeidd seg en slik posisjon på så kort tid. Målingen er gjort etter opposisjonens stormløp mot ham i Telenor-saken. Til overmål kommer han fra et lite parti og har et syltynt grunnlag bak seg i Stortinget. MMI har foretatt tilsvarende målinger for Dagbladet helt siden Odvar Nordlis dager, og bare Gro kan måle seg med Bondevik. Etter at hun tok over etter Syse var hun også på samme nivå som Bondevik i dag.

Verken Nordli, Willoch, Syse, Jagland eller Gro i sine to første regjeringer var i nærheten av samme popularitet.
I tillegg til at 60 prosent mener Bondevik gjør en god jobb, synes 32 prosent at han gjør en middels jobb og bare fire prosent at han gjør en dårlig jobb. Det er samme nivå som Gro da hun var på toppen. De tilsvarende tall for Jagland i fjor var 50 og 8 prosent.

Partiene

Selvsagt er Bondevik best likt blant egne velgere, men også i Senterpartiet og Venstre får han massiv oppslutning.

Men mest bemerkelsesverdig er det at 49 prosent av Arbeiderpartiets velgere mener han gjør en god jobb, mens bare fem prosent mener han gjør det dårlig og 41 prosent svarer «middels».
Faktisk har Bondevik større oppslutning blant Arbeiderpartiets velgere nå enn Jagland hadde i fjor. Da svarte bare 47 prosent av Jaglans egne velgere at de syntes han gjorde en god jobb.

I Høyre og SV er bildet praktisk talt det samme som i Arbeiderpartiet.

Det er i Fremskrittspartiet Bondevik har dårligst oppslutning. 43 prosent av Hagens velgere mener Bondevik gjør en god jobb, 39 prosent middels og 13 prosent dårlig.

Geografi

Det er også verdt å merke seg at Bondevik er like populær i hele landet. I Oslo ligger han faktisk litt over gjennomsnittet til tross for at hovedstaden langt fra er noen KrF-bastion. Det samme gjelder Nord-Norge.

Bondevik har like stor oppslutning blant menn som kvinner, og hans popularitet er også jamt fordelt over hele inntektsskalaen. Men oppslutningen om ham øker med velgernes alder. Blant de aller yngste mener 44 prosent at han gjør en god jobb, i aldersgruppen over 60 år er det økt til hele 67 prosent.

Målingen er utført av MMI for Dagbladet mandag til onsdag denne uka blant 961 personer over 17 år.
KOMMENTAR

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!