- Like sannsynlig at dere finner en ubåt, som at man finner «Karlsson på Taket»

Sverige blir ertet igjen.

RUSSERNE ERTER: Forsvarstalsmann Igor Konashenkov mener det var usannsynlig at svenskene skulle finne noe i svenskeskjærgården. Like usannsynlig som at tegneseriefiguren «Karlsson på taket» skulle bli funnet av dem som jakter på ham, mener de. Foto: Svenske Forsvaoret. Skjermdump:Dagbladet Film
RUSSERNE ERTER: Forsvarstalsmann Igor Konashenkov mener det var usannsynlig at svenskene skulle finne noe i svenskeskjærgården. Like usannsynlig som at tegneseriefiguren «Karlsson på taket» skulle bli funnet av dem som jakter på ham, mener de. Foto: Svenske Forsvaoret. Skjermdump:Dagbladet FilmVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russerne har fått med seg at svenskene etter en intens uke med jakt, har måttet gi opp søket etter en mulig russisk ubåt.

Nå sammenligner det russiske forsvarsdepartementet svenskenes søk med jakten på den folkekjære tegneseriefiguren, skikkelsen «Karlsson på taket», fra Astrid Lindgren-bøkene.

- Sjansen for at Sverige finner russiske spor der, er like liten som at Fille og Rulle (de to innbruddstyvene i bøkene) skulle finne Karlsson som bodde på taket, sa Igor Konashenkov, talsmann for departementet.

Det skriver Moscow Times.

Den svenske tegneseriefiguren er godt kjent i Russland, og «The World's Best Karlsson» kom allerede i 1957.

«Er det en fugl? Et fly?» Det er ikke første gang svenskene latterliggjøres.

Under tittelen «Sannheten om den 'russiske' ubåten nær Stokholm», har Moscow Times tidligere gått grundig til verks med å samle Twitter-meldinger som latterliggjør og sår tvil om svenskenes ubåtteorier.

Her er noen av dem.

«Er det en fugl? Er det et fly? Nei, da må det være en russisk ubåt? Eller ...», skrev den russiske avisa.

Jakten på den mystiske aktiviteten utenfor Stockholm ble avsluttet fredag.

Beveget seg knapt Fortsatt er det ikke bekreftet at det var en russisk ubåt som er blitt observert i Stockholms skjærgård. Blant indikasjonene på mulig russisk aktivitet, er et usedvanlig adferdsmønster hos den russisk-eide oljetankeren NS «Concord» som kan brukes som «moderskip» for miniubåter, har Dagbladet tidligere skrevet.

Båten beveget seg knapt de siste dagene, noe som er merkelig for en så stor tanker, før den tilsynelatende skrudde av sitt samband og AIS-responder, og forlot området utenfor Stockholms skjærgård da det ble kjent at vitner skal ha observert aktivitet i havet ved Stockholm.