Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Like skeiv

Det skjeve tårnet i Pisa åpnet for publikum igjen i dag etter 11 år med reparasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens mest skjeve tårn risikerte å betale for sin berømmelse med sitt endelikt. Tårnet bikket stadig mer faretruende mot bakken, og var i fare for å rase sammen.

Derfor stengte myndighetene publikums adgang til tårnet i 1990, og startet arbeidet med å redde en av Italias største turistattraksjoner. Etter 11 års iherdig innsats skal tårnet nå stå sikkert de neste 300 år.

Redningsoperasjonen har kostet 28 millioner euro, rundt 224 millioner kroner.

Minnes ofrene

Men tragedien i New York og de langt større Twin Towers legger en demper på feiringen.

- Vi ønsker en nøktern seremoni sett i lys av det som skjedde 11. september, sier Pierfranceso Pavini, president i Opera del Primaziale, som administrerer turistattraksjonen.

Uken etter angrepene mot Pentagon og World Trade Center ringte Primaziale tårnets klokker til minne om de 3.251 menneskene som ble drept i angrepet.

Færre turister

Turistene har alltid strømmet til Pisa og dets skjeve stolthet. På 80-tallet besøkte hundretusener av skuelystne tårnet hvert år.

Av sikkerhetsgrunner vil nå bare 30 turister av gangen bli sluppet innenfor tårnets vegger for en halvtimes rundvisning.

  • Gjenåpningen av tårnet ville normalt sett blitt markert med fanfarer og glamour, men terrorangrepene mot USA 11. september legger en demper på feiringen.

    (Dagbladet.no/NTB)

UTSIKT: Og slik ser det ut fra toppen.
SKEIV, MEN SIKKER: Det skjeve tårnet i Pisa ble åpnet for publikum igjen i dag etter å ha vært stengt i 11 år.
Hele Norges coronakart