MISTET DATTEREN: Odd Petter Magnussen kjemper for at Faroul Abdulhak, som er siktet for drapet på Magnussens datter Martine, skal møte for retten. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MISTET DATTEREN: Odd Petter Magnussen kjemper for at Faroul Abdulhak, som er siktet for drapet på Magnussens datter Martine, skal møte for retten. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

- Like urettferdig som det vår familie opplever

Odd Petter Magnussen håper norske myndigheter reagerer etter at Zhao Fei ble løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Odd-Petter Magnussen reagerer sterkt på at Zhao Fei, som er siktet for drapet på Pernille Marie Thronsen (21), nå er sluppet fri.

- Dersom dette betyr at kinesiske myndigheter ikke følger opp, er jo det veldig oppsiktsvekkende. Spesielt når det foreligger en tilståelse, sier Magnussen til Dagbladet.

Desillusjonerende Han er far til Martine Vik Magnussen, som ble funnet drept i London i mars 2008. Magnussen har selv kjempet en lang og innbitt kamp for at rikmanssønnen Farouk Abdulhak, som er siktet i saken, ikke skal kunne gjemme seg unna hos sin mektige far, industrimagnaten Sharouk Abdulhak, i Jemen.

- Rettspleie har to hovedfunksjoner. Oppreisning og rettferdig i forhold til offeret, og å ha en preventiv virkning med tanke på gjentagelsesfare, sier han.

- Det vitner jo i utgangspunktet om ansvarlighet at Zhao Fei valgte å tilstå. Men ved at til og med en som har tilstått, nå kanskje får gå fri, går man nå glipp av den preventive effekt som straff er ment å ha, påpeker Magnussen.  

Meldeplikt - Slikt kan oppleves like urettferdig som det vår familie opplever, sier Magnussen.

- Jeg vil håpe at norske myndigheter reagerer utfra våre verdier og de verdier vi må legge til grunn for en rettsstat, slår Magnussen fast.

LØSLATT: Zhao Fei (26), her sammen med drepte Pernille Marie Thronsen. Foto: Privat
LØSLATT: Zhao Fei (26), her sammen med drepte Pernille Marie Thronsen. Foto: Privat Vis mer

Norsk UD bekrefter nå at Zhao Fei ble løslatt. Underdirektør Ragnhild Imerslund sier at løslatelsen av Zhao ikke har noen sammenheng med utdelingen av Nobelprisen på fredag. Zhao Fei meldte seg selv 29. august, og har sittet i varetekt siden.

- I henhold til kinesisk lov kan man ikke holde på en varetektsfengslet i mer enn 30 dager, med mindre det dukker opp nye bevis i saken, opplyser Imerslund til Dagbladet.

SIKTET: Men rikmannssønnen Farouk Abdulhak bor trygt i Jemen. Foto: Scan Press.
SIKTET: Men rikmannssønnen Farouk Abdulhak bor trygt i Jemen. Foto: Scan Press. Vis mer