Like utenfor Oslo ligger boliger usolgt i 433 dager

Det går tregere i boligmarkedet, viser fersk statistikk. Og en knapp time nord for Oslo er det under halv pris.

HALV PRIS: Du skal ikke så langt ut fra Oslo-gryta før boligprisene er halvert og det er kjøpers marked. Foto: Jacques Hvistendahl
HALV PRIS: Du skal ikke så langt ut fra Oslo-gryta før boligprisene er halvert og det er kjøpers marked. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): De siste to månedene er det blitt solgt 1120 nye boliger på Østlandet. Dette er sju prosent flere enn i forrige to-månedersperiode, men det er mye lavere enn i samme periode i fjor.

I år ligger salget hele 25 prosent lavere enn i samme periode i fjor, noe som blant annet kan forklares med et unormalt høyt salg i fjor, viser fersk statistikk fra Econ.

Mange nye boliger har blitt lagt ut for salg siden april. Til tross for økt salg, har imidlertid også beholdningen av usolgte boliger økt kraftig, viser tallene.

20 prosent solgt Det totale nyboligsalget de siste to månedene tilsvarer 20 prosent av boligene som har vært til salgs.

Salgstakten er to prosentpoeng lavere enn i forrige to-månedersperiode, og skyldes en kraftig økning i antall boliger lagt ut for salg, samt unormalt lavt salg av disse.

Antallet usolgte boliger er størst i Nedre Romerike, med 551. Målt i prosent er andelen usolgte størst i Hedmark med 47 prosent.

Nyboligene selges spesielt fort unna i Oslo vest/sentrum og Oslo nord, der de solgte boligene hadde ligget ute for salg i 163 dager.

I motsatt ende finner vi Østfold og Hedmark, der de solgte boligene hadde ligget ute for salg henholdsvis 433 og 409 dager.

Høyeste og laveste priser Snittprisen for boligene i databasen er 45 200 kroner per kvadratmeter, som er 1,1 prosent høyere enn i april i år, og 7,1 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Oslo vest/sentrum har høyest snittpris med 68 700 kroner, mens en knapp time nord for Oslo, i Hedmark, ligger snittprisen 55 prosent lavere, på 31 000 kroner per kvadratmeter.

Les også: Nyboligsalget steg kraftig på Vestlandet