Like ved savnet helikopter

Mens snøscootere forsøker å ta seg fram landveien, har endelig et helikopter trosset været og nådd stedet hvor de tror et helikopter gikk ned i formiddag. Ingen vet hvordan det har gått med piloten om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det første redningshelikopteret måtte gi opp, er et annet like ved stedet hvor et helikopter trolig forsvant. Piloten er savnet etter at han tok av fra Værnes klokka 09.30. Det er registrert nødsignaler nord for Fagernes.

Et SeaKing-helikopter tok av fra Rygge klokka 18.37, og var ventet ved Valdresflya i 19.30-tida. Et fly som passerte området i 17.30-tida, mottok signaler fra en nødpeilesender.

SeaKing'en klarte ikke å ta seg fram til stedet på grunn av vanskelige vær- og lysforhold. De sendte derfor et helikopter inn fra nord, og dette lyktes i 21.30-tida å fram til stedet.

Redningsfolkene håper at de hvert øyeblikk vil finne den savnede piloten, men dårlig sikt gjør det vanskelig. Samtidig er politifolk på vei med scøscootere både fra nord og sør i Valdresflya.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Nødsignalet kan utløses automatisk ved et havari eller manuelt av en pilot i nød, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen på Sola.

Erfaren pilot

Helikopteret av typen Hughes 500 eies av Værnes-firmaet Helitrans, og var på vei til Fagernes for å delta i reindriving. Firmaet har ikke underrettet pilotens pårørende og ønsker ikke å oppgi mannens alder eller navn.

- Han er en erfaren pilot som har vært i firmaet i mange år. Vi håper han har landet etter å ha møtt snøbyger, sier Roy Estensen i Helitrans, og opplyser at det var pent vær da helikopteret lettet.

Fortsatt optimister

Det forlot Værnes klokka 09.30 og var ventet på Fagernes i 11.30-tida. Det ble meldt savnet da det ikke nådde fram i rimelig tid.

Kontrollsentralen i Trondheim hadde sist kontakt med helikopteret i 09.45-tida da det var ved Støren. Helitrans kontaktet Hovedredningssentralen i 15-tida etter at de ikke hadde maktet å spore opp det savnede helikopteret.

- Det er helt åpent hva som kan ha skjedd. Vi er fortsatt optimister, opplyser redningsleder Vaage.