Likeglade russiske velgere

MOSKVA (NTB-AP-Reuters): Apatiske velgerne og sterk kulde gjorde det i dag usikkert om så mange som 25 prosent ville avgi stemme på valg av nytt bystyre i Russlands hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 20,9 prosent av Moskvas 6,7 millioner velgerne hadde avgitt stemme klokken 16.00 lokal tid, opplyste Jurij Razumnov, et medlem av valgkommisjonen. Valglokalene hadde vært åpne siden klokken 06.00 og stengte klokken 20.00. 25 prosent deltakelse er lovens minstekrav for at valget skal godkjennes som gyldig.

Temperaturen i Moskva krøp søndag ned mot minus 20 grader celsius. Meningsmålinger har vist utstrakt likegyldighet blant velgerne. En måling utført av instituttet Mnenie viste at bare 37 prosent ville stemme. Mange visste ikke at det var valg.

Hovedspørsmålet ved valget er hvilke konsekvenser det får for ordfører Jurij Luzjkov, som mange spår vil forsøke å etterfølge Jeltsin ved neste presidentvalg. Han rager høyt på meningsmålingene, men sier selv at han ikke har planer om å bli president. Hvis bystyret blir dominert av partier som er kritiske til ham, kan det svekke hans eventuelle kandidatur.

FULL KONTROLL: En blek og slapp Boris Jeltsin avga stemme på sanatoriet Barvikha vest for Moskva i dag. Til russisk fjernsyn sa han at han tross sykdom har full kontroll.