Likene legges i svarte sekker langs veien og kastes på søppelbiler

Nå blir likene fraktet til Nederland.

SØPPELBILER: Disse bildene viser ukrainske hjelpearbeidere som frakter likene etter MH17 og legger dem på søppelbiler. Foto: Petr Shelomovskiy / Demotix / NTB Scanpix
SØPPELBILER: Disse bildene viser ukrainske hjelpearbeidere som frakter likene etter MH17 og legger dem på søppelbiler. Foto: Petr Shelomovskiy / Demotix / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frustrasjonen har vært stor blant de pårørende etter at flight MH17 ble skutt ned over Ukraina torsdag ettermiddag.

De pro-russiske opprørerene har hatt fullstendig kontroll over krasjstedet. Rapporter om likskjendig, plyndring av ofrene og adgangsnekt til internasjonale etterforsker har vært gjennomgående i de fire døgnene siden flyet styrtet.

298 mennesker døde i flykatastrofen, og de siste dagene har myndigheter verden over krevd adgang på krasjstedet.

Ukrainas statsminister Petro Porosjenko opplyser i ettermiddag at 272 lik nå er funnet ved krasjstedet. 251 av disse skal ha blitt tatt med i togstasjonen til Torez, der det i går kom rapporter om kraftig likstank om bord på de avkjølte togvognene.

Først i kveld - fire døgn etter at flight MH17 ble skutt ned - har etterforskere blitt lovet fri tilgang til krasjstedet. Ofrene for katastrofen skal også flys til Amsterdam, mens malaysiske myndigheter får de svarte boksene.

På søppelbiler Stasjonen i Torez ligger rundt 15 kilometer fra krasjstedet til MH17.

Temperaturen i Ukraina har de siste dagene ligget på rundt 30 varmegrader. Der har ofrene etter flykatastrofen ligget ute, uten at ofisielle myndigheter og granskere har fått tilgang til dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer