«Liker dårlig å bli sparket i ballene av en AUF-homse»

Eskil Pedersen er mer opptatt av sjekking enn ytringsfrihetsdebatten, mener kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø.

FIKK REAKSJONER: Mens mange av Jarle Aabøs Facebook-venner syntes kommentarene hans var treffende, reagerte også flere på ordbruken.
FIKK REAKSJONER: Mens mange av Jarle Aabøs Facebook-venner syntes kommentarene hans var treffende, reagerte også flere på ordbruken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha kalt Eskil Pedersens retorikk «uelegant og tarvelig» tidligere på dagen, fikk den profilerte kommunikasjonsrådgiveren Jarle Aabø i kveld kjeft for egen ordbruk i en Facebook-oppdatering.

«Liker dårlig å bli sparket i ballene av en AUF-homse. Han burde diskutere sak», skriver omdømmeeksperten.

Kommentaren falt etter en artikkel i NA24, der Aabø hadde langet ut mot en kronikk Pedersen skrev i VG i forbindelse med Fritt Ords kontroversielle pengetildeling til «Fjordman», Peder Are Nøstvold Jensen.

Kronikken fikk Aabø til å karakterisere AUF-lederen som en «fiende av norsk demokrati» som «framstår som en gammelmarxist».

- Jarle Aabø tar alltid litt for hardt i, noen er åpenbart villige til å si hva som helst for å komme på trykk, sa Pedersen til NA24 om kritikken.

Med det tok Ap-politikeren mannen i stedet for ballen, mente Aabø, og parerte med «AUF-homse»-utsagnet på sin åpne Facebook-profil. Da han ble kritisert for formuleringen,  mente han folk måtte «se metaforen».

«WOW» Blant Aabøs Facebook-venner som i kveld reagerte på formuleringene, var forfatter og journalist Vidar Kvalshaug.

«Jarle: det du mener er en metafor, er ikke en metafor. Og seksuell legning brukt slik du gjør det, tar seg ikke ut på det nivået du ønsker være på», skrev Kvalshaug i kommentarfeltet.

«AUF-homse? WOW», skrev Torbjørn Giæver Eriksen, tidligere statssekretær for Jens Stoltenberg, nå partner i First House.

«Hva har legningen hans med saken å gjøre?», spurte en annen av Aabøs bekjente.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk reagerer på dette. Dette var en klassisk metafor. Ved å si at jeg bare søker oppmerksomhet, sparker han meg midt i ballene. Han går rett i skrittet i stedet for å snakke om det jeg forsøker å diskutere, sier Aabø i kveld til Dagbladet.

- Mer opptatt av sjekking Overfor Dagbladet kommer Aabø med ytterligere referanser til AUF-lederens kjærlighetsliv, og peker blant annet på at Pedersen for et år siden fikk medieoppmerksomhet da han tvitret at han hadde sett «drømmemannen i homoparaden» og utdypet «kontaktannonsen» overfor VG.

- Eskil Pedersen er mer opptatt av å være på sjekkern når han går i tog enn å diskutere ytringsfrihet med meg. Metaforen blir komplett når en AUF-homse sparker en mann fra Halden rett i ballene, sier Aabø.

-  Jeg prøver å kritisere Pedersen for at han disser Fritt Ord, men det han kommer med er bare sjofelt, stygt og demokratisk uverdig.

- Men hva har legningen hans med debatten å gjøre?

- Hallo - han har stått fram åpent som homofil. Da må han tåle en slik metafor, sier Aabø, som ikke har tenkt å moderere seg.

- Det er Pedersen som burde beklage. Han er ufin, stygg og vil ikke drøfte Fritt Ord. Han tråkker på meg som menneske. Det finner jeg meg overhode ikke i. Overhode ikke. Jeg blir skikkelig forbanna, sier kommunikasjonseksperten.

- Trenger ikke PR - Hvor langt ned skal jeg dra nisselua for å diskutere med Pedersen da? Nå er jo nisselua langt ned på magen. Jeg møter ham gjerne til debatt om Fritt Ord, men da må det skje på den banehalvdelen.

Aabø avviser at han ordlegger seg krasst for å få medieomtale.

- Jeg trenger ikke PR, sier Aabø, som imidlertid er fornøyd med å få satt fokus på AUF-lederens retorikk ved hjelp av Facebook-kommentaren.

- Metaforer har gjennomslagskraft. Det er vel derfor Dagbladet ringer meg nå også.

Pedersen ville på sin side ikke fortsette ordvekslingen med PR-rådgiveren i kveld.

- Eskil Pedersen vil ikke kommentere Facebook-kommentaren fra Aabø, sier AUFs pressesekretær Trygve Harlem Losnedahl til Dagbladet. Losnedahl opplyser seinere at Pedersen heller ikke vil kommentere Aabøs nye uttalelser til Dagbladet

- INGEN KOMMENTAR: Eskil Pedersen mener Aabø er villig til å si hva som helst for å komme på trykk, men vil ikke kommentere enkeltuttalelsene fra PR-rådgiveren. Arkivfoto: FRANK KARLSEN
- INGEN KOMMENTAR: Eskil Pedersen mener Aabø er villig til å si hva som helst for å komme på trykk, men vil ikke kommentere enkeltuttalelsene fra PR-rådgiveren. Arkivfoto: FRANK KARLSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer