Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liker ikke stempelet

Direktør Per Anders Stalheim i Forbrukerrådet er ikke glad for at bedrifter skremmer med inkassokrav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønner godt at folk reagerer på dette. En regning skal ikke se ut som en inkasso når den ikke er det, sier Stalheim.

Forbrukerrådet nærmest vasser i inkassosaker, men denne varianten er ny for Stalheim. Hans appell til landets bedrifter er likevel klar:

- Alle som sender ut regninger, bør gjøre det på vegne av seg sjøl.
Heller ikke Leif Frode Onarheim setter pris på at bedrifter bruker inkassoselskapets stempel på sine regninger. NHO-presidenten, som i flere år ledet organisasjonens etiske utvalg, mener bedriftene bør besinne seg:

- Jeg kjenner ikke saken konkret og har aldri hørt om noe liknende, men prinsipielt er det viktig at alle seiler under eget flagg. Jeg syns det blir galt når noen gir seg ut for å være noe de ikke er.
Det er Kredittilsynet som overvåker virksomheten til landets inkassobyråer. Fungerende underdirektør Wilhelm Grøstad tror ikke bruk av denne typen stempel er i strid med inkassoloven:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!