Likestiller hijab med kjønnslemlestelse

- Det er forferdelig, mener Karita Bekkemellem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Synspunktet til stortingsrepresentant Karita Bekkemellem (AP) fører hijabdebatten nær kokepunktet i blant kvinnene i «Studio5».

Hun går knallhardt ut mot regjeringens forslag om å innføre hijab som en del av den norske politiuniformen.

I kveldens sending av programmet «Studio5» på kanalen FEM sammenlikner den tidligere Barne- og likestillingsministeren bruk av hijab med omskjæring av kvinner.

- Vi er imot omskjæring i Norge, og jeg har faktisk lyst til å sette dette i den samme kategorien, sier Bekkemellem, og viser til politihijab-debatten som har rast den siste tida.

Nær kokepunktet - Det er forferdelig at flotte, vakre jenter skal ha på seg den kamuflasjen fordi de ikke skal friste andre menn. Jeg blir fykende forbanna med en gang jeg begynner å snakke om det, sier politikeren videre i programmet. Bekkemellem er fast i programmets diskusjonspanel. Etter uttalelsen får hun full støtte fra meddeltaker Eli Hagen. En annen fast deltaker, feminist og leder for Samfunnsavdelingen i Dagbladet, Martine Aurdal, synes det er hårreisende å sammenlikne hijab med kjønnslemlestelse. Diskusjonen damene imellom nærmer seg i løpet av debattminuttene kokepunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer