Bent Høie om norske verdier:

- Likestilling er vår viktigste verdi

Likestilling mellom kvinner og menn er en forutsetning for all framgang, mener helseminister Bent Høie (Høyre). Nå vil han ruste innvandrerkvinner for å ta del i den norske likestillingen.

- VÅR VIKTIGSTE VERDI: - Jeg mener at vi som er homofile aldri hadde nådd i vår kamp for like muligheter, hvis vi ikke hadde stått på skuldrene på kvinnekampen, sier Bent Høie (t.v.) som er har vært gift med Dag Terje Klarp Solvang i 17 år. Nå vil han ruste innvandrerkvinner til å ta del i norsk likestilling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
- VÅR VIKTIGSTE VERDI: - Jeg mener at vi som er homofile aldri hadde nådd i vår kamp for like muligheter, hvis vi ikke hadde stått på skuldrene på kvinnekampen, sier Bent Høie (t.v.) som er har vært gift med Dag Terje Klarp Solvang i 17 år. Nå vil han ruste innvandrerkvinner til å ta del i norsk likestilling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I sommer har diskusjonen gått blant politikerne om hva som er norske verdier. Nå melder helseminister Bent Høie seg på i debatten. Han mener likestilling er den viktigste norske verdien.

- Selv om dette ikke er særnorsk, mener jeg likestilling mellom kvinner og menn er den aller viktigste verdien i vårt samfunn, sier Bent Høie til Dagbladet.

Ifølge Bent Høie er likestilling en forutsetning for all framgang i samfunnet.

- Det er etter min oppfatning den viktigste faktoren for økonomisk framgang, og det er en forutsetning for et åpent og liberalt samfunn. Vi hadde heller aldri fått en åpen og liberal kirke i Norge uten kampen for kvinnelige prester og biskoper, mener Høie.

Viktig for homobevegelsen

Han knytter likestilling opp også mot kampen for homofiles rettigheter.

- Jeg mener at vi som er homofile aldri hadde nådd fram i vår kamp for like muligheter, hvis vi ikke hadde stått på skuldrene på kvinnekampen, sier helseministeren, som er gift med høyrepolitiker Dag Terje Klarp Solvang.

- Homobevegelsen som kom til uttrykk på 70-tallet, var mulig fordi kvinner hadde tatt noe av den samme kampen tidligere. I et samfunn som er mannsdominert og dominert av gamle maktstrukturer, vil verken kvinner, homofile, eller andre minoriteter får utnyttet sine muligheter, tror Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer