Likestillingsdepartementet dårligst på likestilling

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet skal bidra til økt likestilling, men er like fullt departementet med skjevest fordeling mellom kvinner og menn.

SLITER MED LIKESTILLINGEN: Departementet til likestilingsminister Solveig Horne (FrP) er dårligst på likestilling. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLITER MED LIKESTILLINGEN: Departementet til likestilingsminister Solveig Horne (FrP) er dårligst på likestilling. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solveig Hornes (Frp) departement har en stab på 205 personer hvor 71,2 prosent er kvinner. Blant konsulenter og sekretærer er kvinneandelen 83,3 prosent, men seks ekspedisjonssjefer med lik kjønnsbalanse retter opp noe av inntrykket, skriver Stavanger Aftenblad.

I Utenriksdepartementet (UD) er kjønnsfordelingen mellom kvinner og menn likest. Her er det 52,6 prosent kvinner når også internasjonalt ansatte medregnes.

I både Olje- og energidepartementet og Samferdselsdepartementet er kvinneandelen 52,9 prosent.

Lønnsforskjellene er størst i Olje- og energidepartementet. Her har kvinnene 82,4 prosent av mennenes lønn. I Hornes departement tjener kvinner 91,7 prosent av det mennene gjør. (NTB)