Likestillingsforsker dømt for tortur av kona

Torturerte tenåringsbrud hjemme i Oslo. Nå er han dømt til fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no) Den 33 år gamle forskeren fra Bangladesh, som underviste i likestilling ved Høgskolen i Oslo, stirret tomt foran seg da dommeren leste opp slutningen i sal 327 i Oslo tingrett i dag.

Retten la i dag til grunn den unge konas forklaring om at hun ble hengt i takbjelkene og slått under fotsålene av mannen, og dømte mannen til to år og tre måneders fengsel. Straffen er i det øvre skiktet straffutmåling for familievoldssaker.

Samtidig får kona skilsmisse fra mannen.

I Oslo tingrett har hans unge kone fortalt at hun ble slått og sparket, og hengt fra takbjelkene fire ganger. Ved en anledning skal hun ha hengt fire timer før hun kom seg løs.

Retten kan ikke konstatere hvor lenge hun hang i bjelkene, men legger til grunn betydelig tid. Retten legger til grunn at hun ble hengt opp med en koffertstropp.

Retten konkluderer med at forholdet bærer preg av massiv og turturlignende mishandling.

Fortsatt fengslet

- Jeg mener fortsatt dette er urettferdig. Dere stoler mer på henne enn på meg. Men jeg respekterer deres avgjørelse. Det er viktig for meg å komme tilbake til mitt vanlige liv før jeg skal sone, og det ser ut til at jeg må gjøre det nå, sa 33-åringen i retten i dag.

<strong><b>FÅR SKILSMISSE:</strong></b> Her forklarer kona seg om den grove mishandlingen mannen utsatte henne for i ekteparets leilighet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
FÅR SKILSMISSE: Her forklarer kona seg om den grove mishandlingen mannen utsatte henne for i ekteparets leilighet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Han begjærte seg løslatt inntil saken er ferdig behandlet i rettssystemet og han skal inn til soning. Han fikk ikke rettens medhold og ble videre fengslet i fire uker.

- Barnet mitt er min trøst nå. Jeg vil heller aldri snakke med henne igjen.

Politiet startet etterforskning av den respekterte forskeren etter en boligbrann i ekteparets  nabooppgang 2. juni i fjor.  For mens resten av nabolaget evakuerte, satt den unge kona igjen i ekteparets leilighet med klar instruks om å holde seg innendørs.

- En leieboer fra leiligheten under sa det var brann og at jeg måtte gå ut. Politiet banket på døra til meg, men jeg ville ikke åpne. Jeg ringte istedet til ham og forklarte hva som var skjedd, forklarte kona i retten tidligere denne måneden.

- Jeg har mistet alt

Mannen i 30-åra er norsk statsborger, men opprinnelig fra Bangladesh. Han er en bekjent av fredsprisvinner Mohammad Yunus, og har skrevet doktorgrad om mikrofinans.

- Jeg har mistet alt jeg har jobbet for. Jeg er ikke en ond mann, sa han i sin forklaring.

Ektemannen har hevdet at kona fant på historien for å bli i Norge, men han ble ikke trodd av retten.

Likestillingsforsker dømt for tortur av kona

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer