Likestillingsforsker torturdømt

Likestillingsforskeren (34) er dømt til en av de aller strengeste straffene for familievold. 34-åringen mishandlet tenåringsbruden på det groveste, ifølge dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en historisk dom i familievoldssaker med hensyn til straffeutmålingen, fastslår politiadvokat Richard Beck Pedersen ved Oslo politidistrikt.

Den 34 år gamle førsteamanuensen har i to rettsrunder hevdet at han er uskyldig. Like før 16.30 i ettermiddag var det likevel ingen nåde i rettssal M31 i Borgarting lagmannsrett. 34-åringen stirret på lagmannen da dommen ble lest opp: Han er dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Det er ett år og tre måneder mer enn han fikk i Oslo tingrett.

I lagmannsretten er han også skilt ved dom og han må betale eks-kona 150000 kroner i oppreisning.

Hengt opp fire ganger34-åringen er opprinnelig fra Bangladesh. Han har jobbet ved en utdanningsinstitusjon i Oslo. Nå er han dømt for grov mishandling av kona han hentet til Norge i et arrangert ekteskap våren i 2006. Borgarting lagmannsrett mener det er snakk om grov, utspekulert mishandling over tid.

«Deler av voldsutøvelsen har et torturliknende preg(...) Det har skjedd uprovosert mot en total forsvarsløs person», heter det i dommen.

Lagmannsretten legger til grunn at ekskona ved fire anledninger ble hengt opp etter armene eller beina. Ifølge retten hang hun fire timer opp-ned bare dager før hun rømte til krisesenteret høsten 2006. 34-åringen skal da også ha slått henne med en kjepp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer