BARBERSKUMKAKE: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) fikk en kake i ansiktet under Oslo Pride-paraden i juni. I dag nektet den siktede straffeskyld på alle punkt i Oslo Tingrett. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix
BARBERSKUMKAKE: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) fikk en kake i ansiktet under Oslo Pride-paraden i juni. I dag nektet den siktede straffeskyld på alle punkt i Oslo Tingrett. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpixVis mer

Likestillingsministeren: - Frykten sitter fortsatt i

Kakekasteren (22) nekter straffeskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske kvinnen (22), som er siktet for å kaste en barberskumkake på likestillingsminister Solveig Horne (Frp) under Oslo Pride-paraden i juni, nektet i dag straffskyld i tingretten.

- Aktor la ned krav om 45 dager ubetinga fengsel, sier forsvarsadvokaten til jenta, Kaja de Vibe Malling.

Hun argumenterte for frifinnelse med at det kunne diskuteres om det var tilstrekkelig bevis for at kvinnen angrep Horne med mening, eller med hensikt ønsket å påvirke, eller hindre et regjeringsmedlem.

- Hun ønsker fortsatt ikke å forklare seg, verken for retten eller politiet. Dette er noe hun har vært fast bestemt på og gjør at saken ikke er like godt opplyst som den kunne ha vært, sier de Vibe Malling.

Dommen kommer ifølge forsvarsadvokaten i løpet av et par arbeidsdager.

FOR LITE BEVIS: Kvinnens forsvarer,  Kaja de Vibe Malling, mener det ikke er tilstrekkelig for at jenta med mening angrep likestillingsministeren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FOR LITE BEVIS: Kvinnens forsvarer,  Kaja de Vibe Malling, mener det ikke er tilstrekkelig for at jenta med mening angrep likestillingsministeren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Likestillingsministeren: - Frykten sitter igjen

Mandag 27. juni ble 22-åringen varetektsfengslet i fire uker. Under dagens rettssak nektet kvinnen skyld på alle punkter.

Under rettssaken var det flere polititjenestemenn som forklarte seg.

Likestillingsministeren var ikke til stede selv, men hadde spilt inn vitneforklaring på video. Ifølge NTB sa hun:

- Jeg har tenkt på «hva om det hadde vært noe annet enn barberskum – et våpen eller en væske». Jeg har også tenkt på sikkerheten, og at noen kunne komme så fort på uten å at noen oppdaget det.

Horne sa at frykten er der fortsatt, men at hun har bestemt seg for at den ikke skal hindre henne.

Tørket av seg og gikk videre

Likestillingsministeren fortsatte paraden etter at hun hadde tørket av seg det verste.

Det forelå aldri noen vurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som sa noe om risikoen ministeren tok med å gå i toget.

At kaken var myntet på henne, var statsråden sikker på. Dette fikk støtte fra stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon da hun vitnet i retten.

Stømner gikk først i paraden ved siden Horne.

BARBERSKUMKAKE: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) fikk en kake i ansiktet under Oslo Pride-paraden i juni. I dag nektet den siktede straffeskyld på alle punkt i Oslo Tingrett.
Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix
BARBERSKUMKAKE: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) fikk en kake i ansiktet under Oslo Pride-paraden i juni. I dag nektet den siktede straffeskyld på alle punkt i Oslo Tingrett. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix Vis mer