Likestillingsministeren fikk utdelt homoflagg ved Slottet

- Jeg håper at de ikke dømmer meg før de kjenner meg, sier Solveig Horne til kritikken mot henne.

 IKKE DØM:  - Jeg håper at de ikke dømmer meg før de kjenner meg, sier likestillingsminister Solveig Horne om kritikken mot henne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE DØM: - Jeg håper at de ikke dømmer meg før de kjenner meg, sier likestillingsminister Solveig Horne om kritikken mot henne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges ble det stor Twitter-storm da den nye barne, familie- og likestillingsministerens melding fra 2010 ble hentet fram.

«Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?», skrev Solveig Horne, som sendte ut den omstridte twittermeldingen etter en artikkel sto på trykk i Vårt Land.

- Huff da Artikkelen dreier seg om at regjeringen ber barnehagene ta i bruk eventyrbøker som gjenspeiler det seksuelle mangfoldet. Som eksempel trekkes det fram bildebøker der prinser forelsker seg i prinser, skriver VG.

Det fikk mange til å reagere, særlig med tanke på at hun nå får ansvaret for likestillingsarbeidet i Norge.

- Huff da, huff da. Dette er ikke bra. Det er en av skjelettene Erna frykter, sier professor for sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, til Nettavisen - og sier at han mener Horne raskt bør presisere hva hun står for.

Om det var det Solveig Horne hadde i tankene da hun mottok homoflagget fra noen aktivister på Slottsplassen etter at den nye regjeringen var presentert, vites ikke.

Men etter å ha mottatt flagget poserte hun med det på bilder sammen med landets nye helseminister, som er åpent homofil, Bent Høie.

- Jeg håper at de ikke dømmer meg før de kjenner meg, og vet hva jeg kommer til å gjøre for denne gruppen, sier Solveig Horne til NRK.

- Noen uheldige uttalelser Det er kanskje ikke direkte overraskende akkurat hvem som ga den nye likestillingsministeren homoflagget.

- Vi har en fin tradisjon for å møte opp når nye likestilingsministre blir utnevnt. Ekstra viktig var det nok i dag, forteller leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund - som selv var den som ha flagget til Horne.

Nylund sier at han har forventninger til at Solveig Horne vil følge opp regjeringsplattformen som sier at regjeringen skal sikre lhbt-rettigheter og ha fokus på åpenhet og motarbeide diskriminering.

LLH-lederen har trua på at likestillingsministeren ikke vil komme med lignende uttalelser som i 2010 etter å ha satt seg inn i arbeidet.

- Hun har hatt noen uheldige uttalelser, men jeg er sikker på at hun etter å ha blitt satt inn i det viktige arbeidet vi gjør, vil være opptatt av å støtte opp om fortsettelsen av det arbeidet. Og hva er vel til å bli i bedre humør av enn å starte den første arbeidsdagen med en regnbuefarget bukett med et homoflagg i på pulten sin?, sier Nylund til Dagbladet.

 FIKK FLAGG:  Nyutnevnt statsråd Solveig Horne fikk et homoflagg bak slottet etter Solberg-regjeringens første statsråd. Foto: Christian Roth Christensen
FIKK FLAGG: Nyutnevnt statsråd Solveig Horne fikk et homoflagg bak slottet etter Solberg-regjeringens første statsråd. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer