SNUR: Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) har skiftet mening om homopolitikk etter valget i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNUR: Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) har skiftet mening om homopolitikk etter valget i fjor. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Likestillingsministeren snur i homopolitikken

Solveig Horne (Frp) ville kutte i støtteordninger for homoorganisasjoner da hun satt i opposisjon. Som likestillingsminister opprettholder hun statsstøtten til homomagasinet Blikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før fjorårets stortingsvalg ønsket Horne å kutte støtteordninger til homoorganisasjoner og uttalte til homomagasinet Blikk, som er en månedsavis for homser, lesber og biseksuelle, at «transpersoner hørte hjemme under pasientlovgivningen».

Nå vil Horne likevel videreføre statsstøtten til magasinet.

- Det som ligger helt klart i våre føringer, er å videreføre den støtten som Blikk har fått de senere årene i 2014. Det er ingen signaler som kommer på at vi vil gjøre noen endringer i den støtten Blikk får. Vi ønsker å motvirke diskriminering basert på seksuell orientering, sier Horne til Vårt Land.

Ifølge avisen får Blikk driftsstøtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), som er underlagt Hornes departement. I tillegg kjøpes det inn 500 eksemplarer av bladet til distribusjon på videregående skoler. Regningen deles mellom Likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet. (NTB)