Likestillingsministerens parti stemte mot å flagge på Pride

Da MDG ville gjøre om på Stortingets nei til å flagge med regnbueflagget, stemte hele Venstre mot.

PRIDE PARADEN: Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande gikk sammen med resten av Venstres stortingsgruppe i Pride-paraden i går. Grunde Almeland i hvit t-skjorte like bak. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PRIDE PARADEN: Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande gikk sammen med resten av Venstres stortingsgruppe i Pride-paraden i går. Grunde Almeland i hvit t-skjorte like bak. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstre var sterkt kritiske da Stortingets presidentskap torsdag sa nei til å flagge med regnbueflagget på Stortinget under markeringen av Pride i Oslo.

- Dette framstår som veldig firkantet. Det burde ikke være kontroversielt at Stortinget flagger for Pride, sa Venstres Grunde Almeland til Dagbladet.

Likevel stemte Venstre – der partileder Trine Skei Grande er likestillingsminister - dagen etter ned et MDG-forslag som åpnet for å flagge med regnbueflagget på Stortinget.

Reagerte på formuleringen

Grunde Almeland sier til Dagbladet at det var ordlyden som gjorde at han stemte mot.

- Slik forslaget var formulert ville Stortinget måtte instruert regjeringen til at alle statens bygninger over hele Norge skal flagge under festivalen som foregår i Oslo, mener han.

Den eksakte formuleringen lyder:

«Stortinget ber regjeringen å flagge med regnbueflagget på statens bygninger der det er mulig i forbindelse med Pride-festivalen, og Stortinget vil selv gjøre det samme.»

Bare MDG, SV, Rødt og tre av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter stemte for forslaget, som ble fremmet under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett på fredag, under det siste stortingsmøtet før valget i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer