Liket av mannen funnet i bål er norsk og ble først meldt savnet i dag

Identifisert ved DNA under obduksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYER/OSLO (Dagbladet): Politiet opplyste i en pressemelding tidligere i dag at det var liket til en mann i 50-åra fra distriktet som ble som i et bål i Øyer i Oppland torsdag.

Politiet identifiserte først i dag personen etter funnet at de forbrente likrestene.

Konstituert politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt, Olav Sørby, sier til Dagbladet at identifiseringen ble gjort ved hjelp av DNA under obduksjon av mannen.

Politiet meldte også at identiteten sammenfaller med en person som er formelt savnet.

- Det ble ikke opprettet en formel savnet-sak før i dag. Vi får inn mye opplysninger, og folk kan være borte uten at de formelt blir meldt savnet, sier Sørby til Dagbladet.

Varslet Han sier at politiet er i gang med å varsle de pårørende, men at han ikke har oversikt om alle er varslet. Tidligere i dag opplyste politiet at de ikke kan gå ut med mer opplysninger om vedkommene, blant annet av hensyn til de pårørende.

- Jeg har ingen nærmere informasjon om vedkommendes, sier Sørby.

På spørsmål om mannen er norsk statsborger eller etnisk norsk, svarer den konstituerte politimesteren at han er «norsk».

- Jeg kan ikke si noe mer om bakgrunn eller hvor personen er fra, sier han.

Han mener det er en stor fordel at politiet har fått identifisert mannen.

- Det gir oss et adskillig bedre grunnlag med tanke på videre etterforskning, sier Sørby.

Fortsetter etterforskning Sørby opplyser at de fortsetter de tekniske og taktiske undersøkelsene på funnstedet, og at de tekniske undersøkelsene kan bli avsluttet i dag.

Politiet startet i dag tidlig rundspørring av alle som skulle inn og ut av hytteområdet.

Politiet stoppet alle biler som passerte bomstasjonen. Dagbladet har tidligere skrevet at det er minst fem overvåkningskameraer ved bomstasjonen, om lag 70 meter ovenfor likfunnåstedet.

Politiet startet i dag tidlig rundspørring av alle som skulle inn og ut av hytteområdet.

De nærmeste naboene til funnstedet har også fortalt at politiet i dag har vært på en rundspørring i området.

Røde Kors og politiet finkjemmet tidligere i dag området rundt bålplassen der det torsdag ble funnet likrester.

Organisasjonens omlag ti utsendte er ikledd signaloransje vester, og gikk tett i tett og finkjemmet hver eneste krik og krok i deler av den tette skogen.

Politiet har i dag samlet gjenstander som er funnet rundt åstedet.

- Det gjøres nå søk i området, dette for om mulig å finne gjenstander eller andre spor som kan kaste lys over saken, skriver politiet i pressemeldinga.

I går tok Dagbladet bilder av at krimteknikere bar ut søppelposer, tomflasker, en campingstol og flere pappesker fra området som er sperret av.

UNDERSØKELSER: Det har i dag blitt gjort tekniske undersøkelser ved funnstedet ved Øyer i Oppland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Det har i dag blitt gjort tekniske undersøkelser ved funnstedet ved Øyer i Oppland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer