KRIMTEKNIKERE JOBBER PÅ STEDET: En død person ble torsdag ettermiddag funnet ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo. Dødsfallet betegnes som mistenkelig, og kriminalteknikere var på stedet torsdag kveld.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
KRIMTEKNIKERE JOBBER PÅ STEDET: En død person ble torsdag ettermiddag funnet ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo. Dødsfallet betegnes som mistenkelig, og kriminalteknikere var på stedet torsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Liket ble funnet i en svart plastpose

To jenter som jobbet som frivillige ved FOD-gården fant død person da de luftet hundene og forteller at de har kjent en spesiell lukt i området siden i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var to jenter som jobbet frivillig ved FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr), som fant levningene av en person da de var ute og luftet hundene ved en snuplass ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo i ettermiddag.

Dagbladet får bekreftet fra flere vitner at den avdøde ble funnet i en plastpose- eller presenning, og at det bærer preg av at liket er dumpet.

Funnet av unge jenter - Det var to unge jenter som jobbet som frivillige på gården som fant levningene i en svart plastpose, sier Ove Bern, som bor i området, til Dagbladet.

Han forteller at de tidligere har funnet døde dyr i plastposer etterlatt av folk som har ønsket at FOD skal ta vare på dem.

- Men denne gange var det noe helt annet, sier Bern rystet. 

Ansatte ved FOD-gården bekrefter at det var noen som jobbet der som fant liket.

- Politiet har nå sperret av området, og vi får ikke gått den vanlige lufterunden, sier en ansatt ved FOD-gården til Dagbladet.

Gården ligger omlag en halv kilometer fra området politiet har sperret av, i et område som brukes daglig til lufteturer for de omplasserte hundene på gården.

- Mistenkelig dødsfall Etter det Dagbladet forstår, skal de ansatte i lengre tid ha merket en spesiell lukt i området.

- Siden juni eller juli har vi snakket om dette, forteller den ansatte.

I dag ble kollegene rystet da de plutselig kom over levningene.

POLITISPERRING: Politiet har sperret av et område omlag en halv kilometer fra FOD-gården øst for Oslo. De var ansatte ved gården som fant den avdøde da de luftet hundene i ettermiddag. Foto: Lars Nyland
POLITISPERRING: Politiet har sperret av et område omlag en halv kilometer fra FOD-gården øst for Oslo. De var ansatte ved gården som fant den avdøde da de luftet hundene i ettermiddag. Foto: Lars Nyland Vis mer

- Vi vet ikke om det har noen sammenheng med lukta vi har kjent.

Dødsfallet betegnes av politiet som mistenkelig.

Legger lokk på saken  Oslopolitiet bekrefter at det klokken 15.45 ble funnet en død person ved Dølerudveien øst i Oslo.

Avdøde er ennå ikke identifisert, og vil bli obdusert.

Vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt vil ikke kommentere om de tror avdøde kan ha ligget der i en lengre periode.
På stedet er det store politisperringer, spesielt rundt et skur ved Dølerudveien 1.
Dagbladet har vært i kontakt med vitner som forteller om store politistyrker og en ambulanse som har vært på stedet i dag.

- Jeg fikk høre at de hadde funnet en død person der, sier et vitnene.

Dagbladet følger saken

- FANT HAM I PLAST: Ove Bern er sjokkert over at det er funnet et lik i området han bor. Foto: Lars Nyland
- FANT HAM I PLAST: Ove Bern er sjokkert over at det er funnet et lik i området han bor. Foto: Lars Nyland Vis mer