Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liket ble funnet nedsenket i et hundebur i Skienselva. Nå er drapssak henlagt

Mangler bevis.

SAVNET: Kari Grønnestad var savnet i tre år. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SAVNET: Kari Grønnestad var savnet i tre år. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Kari Grønnestad, kvinnen som ble funnet nedsenket i et hundebur i Skienselva i 2015, er henlagt på grunn av manglende bevis.

- Jeg kan bekrefte at saken ble henlagt i desember på grunn av bevisets stilling, sier konstituert førstestatsadvokat Thomas Frøberg hos Riksadvokaten, til Varden.

Avdødes datter var siktet for drap og hennes ekssamboer for brudd på hjelpeplikten. De nektet begge to for forholdene, og sakene mot dem er henlagt.

To ganger har saken havnet hos Riksadvokaten, men blitt sendt tilbake med krav om ytterligere etterforskningsskritt begge gangene da det ikke var nok bevis til å ta saken til retten.

- Generelt er det strenge beviskrav i straffesaker, ikke bare i domstolen, men også hos påtalemyndigheten, sier Frøberg til avisen.

Den 56 år gamle kvinnen fra Skien ble meldt savnet 4. juni 2012. Levningene hennes ble funnet nesten tre år etter, i april 2015, nedsenket i et hundebur.

Grønnestad ble funnet etter at datterens ekskjæreste fortalte politiet at datteren hadde drept sin mor i parets bolig og dumpet henne i Skienselva, 600 meter unna boligen. Ekssamboeren skal i avhør ha medgitt at han i panikk hjalp samboeren med å plassere Grønnestad i hundeburet, men han har nektet for å ha vært med på å dumpe buret i elven. Datteren hadde en lignende historie, men pekte ut ekssamboeren som den skyldige i drapet.

Datteren satt varetektsfengslet i fem måneder i 2015, siktet for drapet på sin mor.

(©NTB)

Oslo 20150421 :  Kari Grønnestad , forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept moren . Kari Grønnestad er ennå ikke funnet. Bildet er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen"  Foto: Nils Petter Lotherington
Oslo 20150421 : Kari Grønnestad , forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept moren . Kari Grønnestad er ennå ikke funnet. Bildet er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen" Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media