Saksøker begravelsesbyrå:

- Liket falt ut av kista

En familie fra Massachusetts i USA opplevde marerittet da liket skal ha falt ut av kista midt under begravelsen.

BELASTNING: Hendelsen skal ha vært en stor påkjenning for familien. Foto: Illustrasjonsbilde / Gorm Kallestad / NTB
BELASTNING: Hendelsen skal ha vært en stor påkjenning for familien. Foto: Illustrasjonsbilde / Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Da familien fra Massachusetts i USA skulle ta farvel med sin kjære, ble ikke begravelsen helt som de hadde sett for seg.

Under begravelsen skjedde det nemlig noe som satte en stopper for familiens siste farvel.

Saken ble først omtalt av lokalavisa The Eagle-Tribune.

I april 2019 skulle den avdøde mannen fra Massachusetts begraves i byen Lawrence. Begravelsen var godt i gang da seremonien plutselig tok en brå vending.

Familien hevder nemlig at kista ble ødelagt idet den skulle senkes ned i jorda. Noe som førte til at liket falt ut nede i grava.

Vel nede i grava skal liket angivelig ha begynt å lekke væsker, og deler av familien skal ha hoppet ned i grava for å prøve å rette på skadene, ifølge ABC News.

Hysterisk og fortvilet

Nå har familien til den avdøde mannen saksøkt byen Lawrence, begravelsesbyrået «Perez Funeral Home» og den kommunale kirkegården. De ber om over 400 000 kroner i erstatning.

Familien hevder at det er begravelsesbyrået sin plikt å «håndtere de menneskelige levningene på en korrekt og verdig måte», ifølge søksmålet.

TOGREISE: Gunhild Stordalen valgte alternativ transport til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, noe hun endte med å angre på. Foto: Daniel Kragset / Northstories Vis mer

«Den ene siden av apparatet som skulle senke kista ned i jorda, røk. Det førte til at kista falt ned i grava og gikk i stykker som følge av fallet», står det i søksmålet. Apparatet som senket kista i jorda er eid av kirkegården.

Ifølge søksmålet ble familien hysterisk og fortvilet, og hendelsen skal ha påført familien en stor følelsesmessig belastning.

- Rant ut væske

Ikke nok med at kisten ble påført store skader, men liket skal altså også ha falt ut av kisten.

«Liket falt ut og ned i graven, og det begynte å renne ut væske fra den avdøde mannen», står det i søksmålet.

Ifølge avisa The Eagle-Tribune forteller vitner på stedet at familien ble fortvilet og sjokkert av synet.

Flere familiemedlemmer skal ha hoppet ned i grava for å bevare liket, som seinere ble fjernet og brakt tilbake til begravelsesbyrået. Resten av begravelsen fortsatte noen dager seinere.

Dagbladet kontaktet begravelsesbyrået Perez Funeral Home fredag morgen, men de har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Thimoty Houten, advokaten for byen Lawrence, sier at de er klar over søksmålet, men at de ikke har noe ytterligere kommentar, ifølge The Boston Globe, som er en liberal dagsavis fra Boston i Massachusetts.

- Byen har ikke blitt stevnet ennå, så på dette tidspunktet har vi ingen kommentarer, sa Houten til The Boston Globe onsdag denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer