Liket forsvant dagen før Julie (25) skulle kremeres. Politiet leter etter mann som var «besatt» av henne

Siste person som forlot likhuset.

SAVNET: Den 8. august i år gikk Julie Mott (25) bort, og en uke senere ble det holdt en begravelsesseremoni før hun dagen etter skulle kremeres. Men morgenen etter ble det oppdaget at kisten hennes var tom. Foto: Politiet i San Antonio
SAVNET: Den 8. august i år gikk Julie Mott (25) bort, og en uke senere ble det holdt en begravelsesseremoni før hun dagen etter skulle kremeres. Men morgenen etter ble det oppdaget at kisten hennes var tom. Foto: Politiet i San AntonioVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 8. august i år gikk Julie Mott (25) bort etter komplikasjoner knyttet til diagnosen cystisk fibrose, en sykdom som fører til kroniske åndedretts- og fordøyelsesproblemer.

Den 15. august, på det som ville vært hennes 26-årsdag, ble det holdt en seremoni hvor de pårørende mintes henne.

Dagen etter skulle hun kremeres, men på morgenen den 16. august ble politiet tilkalt av ansatte ved likhuset da kisten til 25-åringen var tom skriver lokalavisa My San Antonio.

«Besatt» Politiet har ikke funnet noen tegn til innbrudd, og tror derfor at liket ble stjålet før likhuset stengte. Innbruddsalarmen gikk heller aldri av.

Ifølge CBS har politiet også en person de leter etter, en mann som blir beskrevet som «besatt» av den avdøde. Han skal også ha vært den siste som forlot likhuset.

Myndighetene går foreløpig ikke ut med navn på mannen, men omtaler han ifølge New York Daily News som en mann i 20-årene som hyppig ringte og sendte tekstmeldinger til Mott. Det er uklart hvilket forhold han har til den avdøde, men han var invitert i begravelsen.

Foreløpig har ingen status som siktet i saken, og det er heller ikke utlyst noen arrestordre.

- Vil ha datteren vår tilbake Familien til Julie er naturligvis knust etter dødsfallet, men forteller at det nå er enda vanskeligere for dem å bearbeide sorgen.

- Vi vil bare ha datteren vår tilbake slik at vi kan takle sorgen, sier Tim Mott, faren til Julie til TV-kanalen KENS.

Dick Tips, som eier lokalene liket til 25-åringen forsvant fra, har utlyst en dusør på 25 000 dollar til vedkommende som hjelper dem å løse saken. Han spekulerer også ifølge Independent i hvorvidt det kan være noen som er motstandere av kremering som står bak.

- Dette er en familiebedrift som har eksistert i fem generasjoner. Jeg kan ikke tro at dette skjer, sier han.

Spekulerer i årsak TV-kanalen KSAT har snakket med doktor Camis Milam om hva som kan få folk til å gjøre slik. Hun ville ikke diskutere denne saken spesifikt, men sa likevel at dette har skjedd flere ganger tidligere.

- Det hender at noen stjeler liket til noen som er nær dem dersom de ikke klarer å takle tapet. Enkelte blir så preget av sorgen at hjernen rett og slett ikke fungerer som den skal, sier hun.

Hun sier også, i liket med Tips, at det kan være en person som har sterke motforestillinger mot kremering som står bak.

- En person kan se det på denne måten: «Jeg er ikke enig med det som blir gjort. Jeg må ta saken i mine egne hender». De tror de gjør det riktige, men i virkeligheten er det ikke bare galt, det er kriminelt, sier Milam.