Liket i fossen et mysterium

Den ukjente mannen ble funnet naken i bunnen av en foss mandag, men ennå har ikke politiet klart å identifisere liket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAMNANGER (Dagbladet): Mannen ble funnet død i elveløpet i Røysebotn, nedenfor Kuholmen bru og to kilometer nedenfor fossen Bratte. Fossen er mer kjent som Brudesløret, etter at et nygiftet fransk par kjørte utfor veien og havnet i fossen i 1951. Stedet ligger øst for Tysse i Samnanger i Hordaland.

-  Vi har søkt i et stort område i flere dager, men har ikke funnet så mye som en sokk som kan ha tilhørt mannen. Han var helt naken, ikke klokke, halskjede eller ring. Vi har heller ikke sett noen bil, sykkel eller noe annet som kan forklare hva som har skjedd, sier informasjonsleder Trygve Hille-stad i Hordaland politidistrikt.

Flere brudd

Politiet vil ikke lenger utelukke at mannen kan ha blitt utsatt for noe kriminelt, men holder alle muligheter åpne.

Ingen savnede personer likner på den avdøde mannen, som politiet antar er 60 til 65 år gammel.

En teori er at mannen har ramlet i fossen Bratte, som har et fall rett ned på 80 meter, og der elva så bukter seg gjennom en dal før den igjen stuper utfor nye stryk.

En foreløpig obduksjonsrapport fra Gades institutt konkluderer med at mannen mest sannsynlig har omkommet som følge av et stort fall. Han har flere brudd og store indre skader.

Etterlyser bilfører

Mannen kan ha kledd seg naken for å ta et bad lenger ned i stryket og blitt dratt med av sterk strøm. Likevel står politiet igjen med et spørsmål om hvorfor de ikke finner klær eller andre gjenstander som kan forklare hva som skjedde, og hvem han er.

-  Vi vurderer å gå ut med bilde eller tegning av liket, men avventer dette, sier Hillestad.

I går etterlyste politiet personer som kan ha vært i kontakt med en engelsktalende mann som har spurt etter Tysse. Mannen skal ha uttalt Tysse som «Tisse».

Den døde mannen er 180 cm lang og 80 veier kilo. Han har kortklipt, mørkt blondt hår og blå øyne. H han har et sju-åtte cm langt arr på magen og langt arr på høyre hånd.

Opplysninger kan gis til Hordaland politidistrikt, tlf 55 55 63 00.

HØYT FALL: En teori er at den uidentifiserte mannen havnet utfor det 80 meter høye fallet i fossen Bratte.