Liket i Luster fortsatt uten navn

Det kan ta opp til en uke før identiteten til liket i Luster i Sogn blir klarlagt. Politiet vet derfor ennå ikke om mannen kan settes i sammenheng med drapet på Trude Espås i Geiranger i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge lensmannsførstebetjent Stein Helge Selland ved lensmanskonoret i Luster er koblingen mellom Geirangerdrapet og likfunnet foreløpig bare spekulasjoner- I slike saker sjekker vi ut alle muligheter. Det er vanlig prosedyre, sier han til Dagbladet: på nettet.

 Den ettersøkte i Trude-saken snakket tysk til et vitne. Mannen som er funnet i død i Luster, var ifølge NTB trolig tysk eller fra et tysktalende område. Disse antagelsene er basert på funn av toalettartikler med tyske navn i nærheten av likrestene.

  En lommebok med identifikasjonspapirer er i dag oversendt Kripos i Oslo. Lommeboken skal blant annet inneholde førerkort og bankkort.

Frossen lommebok

Selland forteller at de har fått undersøkt noen av papirene, men resten må identifiseres av Kripos.

 - Lommeboken som ble funnet var meget frossen. Det er en egen prosess som må gås gjennom for at ikke noe av innholdet skal gå til spille, sier han.

 Kripos vil i de nærmeste dagene sjekke om navnet i papirene finnes i lister over savnede personer i Tyskland. Hvis dette er tilfelle vil de sammenligne tannstatus til denne personen med liket i Luster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer