Liket i Luster fortsatt uten navn

Det kan ta opp til en uke før identiteten til liket i Luster i Sogn blir klarlagt. Politiet vet derfor ennå ikke om mannen kan settes i sammenheng med drapet på Trude Espås i Geiranger i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge lensmannsførstebetjent Stein Helge Selland ved lensmanskonoret i Luster er koblingen mellom Geirangerdrapet og likfunnet foreløpig bare spekulasjoner- I slike saker sjekker vi ut alle muligheter. Det er vanlig prosedyre, sier han til Dagbladet: på nettet.

 Den ettersøkte i Trude-saken snakket tysk til et vitne. Mannen som er funnet i død i Luster, var ifølge NTB trolig tysk eller fra et tysktalende område. Disse antagelsene er basert på funn av toalettartikler med tyske navn i nærheten av likrestene.

  En lommebok med identifikasjonspapirer er i dag oversendt Kripos i Oslo. Lommeboken skal blant annet inneholde førerkort og bankkort.

Frossen lommebok

Selland forteller at de har fått undersøkt noen av papirene, men resten må identifiseres av Kripos.

 - Lommeboken som ble funnet var meget frossen. Det er en egen prosess som må gås gjennom for at ikke noe av innholdet skal gå til spille, sier han.

 Kripos vil i de nærmeste dagene sjekke om navnet i papirene finnes i lister over savnede personer i Tyskland. Hvis dette er tilfelle vil de sammenligne tannstatus til denne personen med liket i Luster.

 - Vi fikk beskjed av Kripos at det vil ta mins en uke å sjekke ut dette skikkelig, sier Selland.