Foto: Per Flåthe
Foto: Per FlåtheVis mer

Liket i Skienselva er identifisert som Kari Grønnestad

Det bekrefter Rettsmedisinsk institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var levningene etter savnede Kari Grønnestad som ble funnet i Skienselva, bekrefter Rettsmedisinsk institutt ifølge NRK.

Politiet varslet allerede onsdag at det var stor sannsynlighet for at liket som var funnet, var Grønnestad, som har vært savnet siden juni 2012.

Hennes 31 år gamle datter er siktet for forsettlig drap i saken. Hun skal avhøres på nytt torsdag. Datteren nekter straffskyld.

Datterens samboer (34) er samtidig siktet for å ha etterlatt Grønnestad i en hjelpeløs tilstand. Han framstilles for varetektsfengsling fredag.

Nytt fengslingsmøte - Min klient nekter straffskyld også etter den nye siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til NTB.

Agder lagmannsrett avviste onsdag politiets anke om varetektsfengsling av 34-åringen. Deretter endret politiet siktelsen mot mannen fra medvirkning til legemsbeskadigelse, til brudd på straffelovens paragraf 242 som omhandler å forlate noen i hjelpeløs tilstand.

Med bakgrunn i den endrede siktelsen, vil han altså bli fremstilt på nytt for fengsling i Nedre Telemark tingrett fredag.

- Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB.

Uklart hendelsesforløp Ifølge Siljan er flere sentrale opplysninger som politiet mottok søndag, nå bekreftet, blant annet ved funnet av det som trolig er levningene av Grønnestad i elva i Skien.

- Likevel er hendelsesforløpet og mye annet fortsatt uklart, og politiet står foran en lang etterforskning. Den siktede kvinnen vil bli avhørt igjen torsdag. Mannen vil bli avhørt igjen, men det er ikke bestemt når det vil skje, sier hun.

Den hovedtiltalte i saken er avdødes 31 år gamle datter som er siktet for forsettlig drap på sin mor.

Rettsmedisinske undersøkelser De rettsmedisinske undersøkelsene av funnet i Skienselva fortsetter ved Folkehelseinstituttet i Oslo torsdag.

- Det betyr at det fortsatt tar noe tid før den foreløpige rapporten fra disse undersøkelsene kan ventes. Den taktiske etterforskningen fortsetter med avhør av vitner og andre undersøkelser. Det kriminaltekniske arbeidet videreføres i de neste dagene, og videre i neste uke, sier politiadvokaten.

Så drapet Et vitne skal ha forklart til politiet at han gjennom en dørsprekk i leiligheten i Skien så datteren ta livet av sin mor, skriver VG.

Samboeren til datteren skal også ha forklart at han så deler av selve drapet. Hun skal være påført skader som er forenlige med vold fra stikkgjenstander og slagvåpen.

Politiet mener samboeren hjalp datteren med å putte kroppen inn i buret som ble senket i elven rundt 600 meter fra parets leilighet. De vil ikke kommentere hvordan de mener buret har blitt fraktet til kaien og senket.

Datteren skal avhøres på nytt torsdag ettermiddag. Hun nekter for å ha drept moren. Hennes forsvarer Bjørn Nærum har tidligere uttalt at hans klient mener samboerens forklaring er en hevn for en konflikt de to har hatt gående i en periode. (©NTB) (©NTB) (©NTB)