Likevel enighet om nasjonal fraværsgrense

Regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er likevel enige om at det skal innføres en nasjonal fraværsgrense i videregående skole.

. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er likevel enige om at det skal innføres en nasjonal fraværsgrense i videregående skole.

— Det blir en nasjonal fraværsgrense. Det er flertall på Stortinget for det. Man ønsker en nasjonal fraværsgrense som ledsages av følgeforskning og evalueres nøye etter tre år, sier Høyres skolepolitiske talsmann Kent Gudmundsen til NTB.

I forrige uke satte Ap en stopper for regjeringens ønske om en fraværsgrense på 10 prosent. Men tirsdag ble Høyre, Fremskrittspartiet, Sp og Ap enige om et kompromiss da saken ble avgitt fra utdanningskomiteen.

Men hva den nye fraværsgrensen blir, er uklart.

— Stortinget driver ikke med detaljstyring. Vi gir nå ryggdekning til at statsråden kan innføre en nasjonal fraværsgrense og i dialog med sektoren finne ut hvordan denne best mulig kan innrettes. Flertallet viser til Utdanningsforbundets forslag, sier saksordfører Gudmundsen.

Dette forslaget har tidligere vært lansert som et kompromiss.

Utdanningsforbundet foreslo en grense på 15 prosent og en mulighet for lokalt skjønn i særskilte tilfeller.

- Jeg er veldig tilfreds med at vi nå fra Stortinget sier fra om at skulk ikke er akseptabelt, og at vi nå kan gi norske lærere et verktøy de har etterlyst lenge, sier Gudmundsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer