- Likevel milliarder til rederne

Regjeringen gir ifølge NRK flere milliarder kroner i skattelette. Rederiforbundet er likevel ikke fornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i august skrev  Dagens Næringsliv at de rødgrønne vurderer å stryke hele eller store deler av de 20 milliardene norske rederier har en opparbeidet i skattegjeld.

Samme dag sa Jens Stoltenberg til Dagbladet.no at det er uaktuelt å ettergi skattemilliardene.- Det er helt uaktuelt, sa Stoltenberg da. Men nå melder NRK det motsatte. Etter det NRK erfarer er resultatet av budsjettforhandlingene i regjeringen at den nå vil gi flere milliarder kroner i skattelette til rederinæringen. Samtidig skal deler av rederinæringens skattegjeld kunne avskrives.

Hos Rederiforbundet i Oslo har de ikke sprettet sjampagnekorkene ennå. De mener regjeringen driver en styrt avikling av norsk sjøfart. - Regjeringen vil gi rederinæringen dårligere rammevilkår og kaller det skattelette. Næringen takker nei til tilbud om skattelette som i realiteten er en styrt avvikling av skipsfartsnæringen, skriver de i en pressemelding.

Videre skriver de at «regjeringen har i dag gitt inntrykk av at det skal gis skattelette til norske rederier. Sannheten er at Regjeringen starter en styrt avvikling av norsk skipsfart ved å kreve inn 20 mrd. kroner som er investert i skip og arbeidsplasser. Å kalle dette for skattelette, gir et helt galt inntrykk! Dette er å gi litt med den ene hånden, og ta mye mer med den andre.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer