JOBBET SVART FOR USA: De tidligere polititoppene installerte seg på et rom i bygningen oppe til høyre i bildet, og drev overvåking på oppdrag fra den amerikanske ambassaden (midt i bildet). Betalingen var svart. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
JOBBET SVART FOR USA: De tidligere polititoppene installerte seg på et rom i bygningen oppe til høyre i bildet, og drev overvåking på oppdrag fra den amerikanske ambassaden (midt i bildet). Betalingen var svart. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADETVis mer

Likevel tilleggsskatt for ambassadeovervåkerne

Skatteetaten har snudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten har snudd og pålegger likevel overvåkerne som jobbet svart for den amerikanske ambassaden, en tilleggsskatt på 30 prosent.

For en måned siden ble det kjent at straffesaken mot de tidligere polititoppene ble henlagt. Anmeldelsen lød på grovt skattesvik. Mye tydet også på at de ville få såkalt skatteamnesti, altså at det ble beregnet skatt for inntekt som ikke var oppgitt, men at det ikke ville bli lagt noen straffeskatt oppå dette.

Onsdag melder TV 2 at det likevel vanker en tilleggsskatt på 30 prosent for det svarte arbeidet som ble utført for den amerikanske ambassaden. Men henleggelsen av saken kan ikke statsadvokat Jørn Sigurd Maurud gjøre noe med.

- Det vil innebære en dobbel straffeforfølging, sier Maurud.

Han sier han ikke vet hvorfor skatteetaten ikke påklaget henleggelsen.

Skattedirektør Svein Kristiansen sier hans etat trolig ville gjort det dersom den visste det den nå vet, at saken mot de tidligere politimennene i realiteten aldri ble etterforsket.

(NTB)