Likfunn i Larvik var trolig selvdrap

Psykiatrisk pasient, opplyser politiet.

MANN FUNNET DØD: Det var her i Bøkeskogen i Larvik at turgåere fant den døde mannen. Politiet tror det dreier seg om et selvdrap. Foto: PÅL TERJE STØTVIG
MANN FUNNET DØD: Det var her i Bøkeskogen i Larvik at turgåere fant den døde mannen. Politiet tror det dreier seg om et selvdrap. Foto: PÅL TERJE STØTVIGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
LARVIK (Dagbladet):Det svært dramatiske funnet av et lik i Bøkeskogen i Larvik i går kveld hadde trolig ikke bakgrunn i en kriminell handling, men et selvdrap, mener etterforskerne.

Det får Dagbladet opplyst fra politiet i Vestfold politidistrikt. Mannen som ble funnet av turgåerene like før klokka 19.00 i går kveld var en psykiatrisk pasient som nylig var tilknyttet en institusjon.

Politiet har i natt dannet seg et bilde av hva som er skjedd. Det er avdekket at en person kjøpt en bensinkanne og bensin torsdag ettermiddag.

«Undersøkelser av mobiltelefonen som ble funnet på stedet sammenholdt med overvåkingsbilder ledet politiet til vedkommendes identitet. Det ble bekreftet at denne personen er identisk med en mann som viste seg å være savnet fra en psykiatrisk institusjon i Larvik i 18-tiden på torsdag ettermiddag. Foreløpige undersøkelser viser at avdøde ikke var kneblet som først antatt,» skriver politiet i en pressemelding.

Politiet satte alle tilgjengelige ressurser i sving da den spesielle meldingen om at et forbrent lik var funnet under en gressbrann i det populære turområdet i går kveld. Det ble også funnet en delvis knust mobiltelefon og andre gjenstander ved avdøde.

Etterforskerne jobbet ut fra at det hadde skjedd et drap og at en eller flere gjerningsmenn var på flukt, men det framstår nå som lite sannsynlig.

Teknikere fra Kripos jobbet i store deler av natten med å sikre spor på stedet. Etter at avdøde ble identifisert ble de pårørende varslet, og på bakgrunn av vitneobservasjoner og tekniske undersøkelser gikk etterforskningen etter hvert i retning av det dreide seg om selvforskyldte skader.

- Vi kan ikke utelukke noenting. Vi jobber ut i fra at dette er et mistenkelig dødsfall, sa politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet seint i går kveld.