Likfunn i sjø kan løse dobbeltdrapsgåte i Sverige

Sölve og Irene har vært savnet siden januar 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fiskere fant i går to lik i Häljasjöen i Skåne i Sverige.

Både Expressen og Aftonbladet melder at det høyst sannsynlig er det savnede paret Sölve Svensson (64) og Irene Saldert (58). 

De to forsvant fra sitt hjem 11. januar i 2007. 3. mars samme år ble en 21 år gammel mann pågrepet, først mistenkt for flere bedragerier mot Sölve Svensson.

Ifølge Expressen hadde han solgt 64-åringens bil og tatt tre banklån på til sammen 450 000 svenske kroner i mannens navn.

Seinere ble mistanken mot 21-åringen utvidet til å gjelde dobbeltdrap, og han ble også tiltalt for å ha drept paret. Men tingretten i Helsingborg frifant mannen for drap i mangel av bevis, mens han ble dømt for bedrageri.

Politiet har søkt aktivt etter paret også etter at den mistenkte mannen ble frifunnet.

I oktober 2007 gjorde politiet et siste søk.

I januar i år skrev Expressen: «Det står og faller på om politiet finner kroppene».

Likfunn i sjø kan løse dobbeltdrapsgåte i Sverige

Leif GW Persson, professor ved Polishögskolan i Stockholm, sa den gang:

- Det finnes ut fra min synsvinkel bare en forklaring, den som har gjort det er personen som ble frifunnet. Det ble ingen fellende dom fordi man ikke fant kroppene. 

Politiet søkte ifølge Aftonbladet i sin tid etter paret i Bysjön, fordi den mistenkte hadde tilgang til en båt der og fordi mobiltelefonen hans hadde blitt registrert på stedet. Men det viste seg at politiet hadde søkt i feil sjø: Paret ble funnet i Häljasjön som ligger bare 400 meter fra Bysjön.

Etterforskningsleder Tommy Lindén har ifølge Aftonbladet tidligere sagt at hvis likene finnes, så kommer etterforskningen mot 21-åringen til å gjenopptas.

Sjøene ligger bare 400 meter fra hverandre:

FUNNET?: Irene Saldert kan være funnet.