FUNNET: Funnet av et lik i vannet Holden i Steinkjer kan oppklare et 39 år gammelt mysterium. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Foto: Lars Lilleby Macedo Vis mer

Likfunn kan oppklare 39 år gammelt mysterium

En død person ble funnet i vannet Holden i Steinkjer kommune lørdag. Det kan lede til oppklaringen av en forsvinningssak fra flere tiår tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Den døde personen, trolig en mann, ble funnet lørdag kveld, og det antas at han har ligget i vannet i flere år. Levningene er sendt til Trondheim for obduksjon, og politiet har gode forhåpninger om å klare å finne identiteten til vedkommende.

- Det var tilfeldig forbipasserende som fant personen, og det dreier seg om deler av en kropp. Ut ifra bekledningen, så kan det tyde på at det er en mann, sier avsnittsleder for forebyggende og patrulje ved Steinkjer politistasjon, Gunnar Solli, til Dagbladet.

Gamle forsvinningssaker

Etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt, Leif Gundersen, forteller at de har begynt å se på to gamle forsvinningssaker i innsjøen som kan knyttes til funnet.

<strong>FORSVANT:</strong> Politiet setter funnet i sammenheng med to gamle forsvinningssaker, der to menn begge forsvant fra sine båter. Foto: Lars Lilleby Macedo
FORSVANT: Politiet setter funnet i sammenheng med to gamle forsvinningssaker, der to menn begge forsvant fra sine båter. Foto: Lars Lilleby Macedo Vis mer

- Den ene forsvinningssaken stammer fra 1981, da to personer forsvant i innsjøen. Den ene ble funnet omkommet, mens den andre, en mann i 60-åra, aldri ble funnet. Den andre forsvinningssaken stammer fra 1998, da noe tilsvarende skjedde: En mann i 30-åra forsvant i innsjøen, men ble heller aldri funnet, sier han til Dagbladet.

Begge savnede forsvant fra sine båter, som siden ble funnet drivende, opplyser Gundersen.

- Holden er en veldig stor innsjø, og ved væromslag kan vannet bli ganske stritt. Det er funnet mange etterlatte båter der, og personer har omkommet tidligere, sier han.

Pårørende varsles

Gundersen forteller at politiet allerede har varslet pårørende til mannen som forsvant i 1998, og at de forsøker å få tak i pårørende til mannen som forsvant i 1981.

- Når det kommer til hans pårørende, så har jeg klart å finne meg fram til et navn gjennom søk i gamle avisartikler. Vi satser på å få kontakt med hans etterlatte i løpet av mandag.

Det vil nå innhentes referanseprøver fra personenes familiemedlemmer, som vi skal kryssjekke opp mot obduksjonen av avdøde for en sammenlikning.

- Det kan ta noen dager før vi får svar, men det er en prioritert sak, sier Gundersen.

- Tror dere saken blir oppklart?

- Ja, vi har gode forhåpninger om at vi klarer å finne identiteten til personen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer