Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Likfunn var hest

Drapsalarmen gikk i Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under graving ved Persaune leir i Trøndelag avdekket bygningsarbeidere et skjelett og trerester som så ut til å kunne være rester etter en begravelse.

På grunn av skjelettets alder tilkalte politiet arkeologer fra Norge tekniske- og naturvitenskapelige universitet. Persaune leir huset flere krigsfanger etter andre verdenskrig, og hadde også utført henrettelser.

Men etter kort tids undersøkelse kunne leder ved seksjonen for arkeologi, Lars Stenvik slå fast at det dreide seg om skjelettet etter en hest, sannsynligvis slaktet under siste krig.

- Det er klart man kan bli litt prosaisk rundt dette funnet, for det dreier seg altså om en hest, sier Stenvik til Dagbladet.no.

Stenvik kunne ikke umiddelbart fastslå om hesten hadde vært utsatt for en kriminell handling, men drapsalarmen er i alle tilfeller avblåst i Sør-Trøndelag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling