Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Likhund markerte i kjærestens bil

En av politiets likhunder markerte liklukt i bilen til 23-åringen som er siktet for å ha drept Tina Jørgensen. Det er usikkert om dette holder som bevis i en rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndag at politiet lot likhunder gjennomsøke bilen til den siktede 23-åringen. En av de to hundene markerte i bilen til drapssiktede.

- En av hundene markerte liklukt i bagasjerommet til siktede, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

Forsvarer til siktede Atle Helljesen var også tilstede på pressekonferansen, og han avdramatiserer funnet.

- Det er riktig at den ene hunden i sitt tredje søk markerte. Men etter hva jeg har fått opplyst har den andre likhunden ikke markert. Jeg ser ikke på dette som dramatisk, sier Helljesen.

- Et slikt bevis er aldri blitt prøvd i retten tidligere, sier politiadjutant Gunvor Gjedrem.

Politiet har nå satt inn en ny likhund til å søke i bilen, for å få bekreftet funnet til den første hunden. Ifølge 23-åringens forsvarer, Atle Helljesen, har det nye søket ikke ført til noe resultat. Han mener at funnet den første hunden gjorde ikke holder som bevis og ikke kan vektlegges i saken.

Politiet har ikke fått noen resultater fra barnålene som er sendt til DNA-analyse, og vil ikke opplyse om det er andre tekniske eller biologiske spor i saken som knytter den 23 år gamle samboeren til drapet på Tina Jørgensen. Det er rutinemessig tatt blodprøve av 23-åringen.

Politiadjutant Gudrun Gjedrem innrømmer at saken er svært vanskelig. Det gikk en måned fra Tina ble drept til hun ble funnet i en dreneringskum ved Bore kirke i oktober i fjor. I løpet av en måned hadde mulige biologiske spor blitt skyllet bort med mye regnvann. Dersom det finnes tekniske spor som knytter 23-åringen til drapet, er disse ett år gamle.

- Vi vil derfor knytte til oss ekspertise som kan hjelpe med de sporene vi har, sier Gjedrem. Hun håper at blant annet nye DNA-analysemetoder vil være til hjelp i denne saken.

23-åringen har forklart at han forsøkte å ringe kjæresten like før klokken 03.00 drapsnatten. Politiet har sjekket mobilsamtaler i området mot basestasjoner, men vil ikke si noe om resultatet av disse undersøkelsene. I alt 600.000 samtaler fra Grasholmen, der Tina Jørgensen bodde, og Bore kirke er sjekket i saken.

Det viktigste argumentet for å sikte 23-åringen for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen natt til 24. september i fjor, er uoverensstemmelser i Flaas forklaringer. Politiet hevder at 23-åringen har gitt forskjellige forklaringer om når og hvor han var etter at han forlot kjæresten sin i Stavanger sentrum drapsnatten. Dette er Helljesen uenig i.

- Han har beholdt de samme hovedtrekkene i sine forklaringer hele tiden, påpeker Helljesen.

Politiet mener på sin side at uoverensstemmelsene er vesentlige for siktelsen. Videoopptaket fra en snackbar, Riggen, er derfor viktig, mener politiet. Opptaket tidfester når og at 23-åringen var innom Riggen, noe som ikke samsvarer med 23-åringens forklaring.

Gudrun Gjedrem avklarte torsdag at Gulating lagmannsrett enstemmig hadde kommet fram til at det var skjellig grunn til mistanke mot 23-åringen. Men på punktet om det var fare for bevisforspillelse, var retten delt.

Flertallet gikk likevel inn for varetektsfengsling også på dette punktet, påpekte Gjedrem på pressekonferansen.

Politiet har fått inn en rekke tips etter at Tinas samboer ble siktet. Hovedarbeidet for etterforskerne er nå å sjekke disse tipsene og å avhøre vitner. 23-åringen nekter for å ha tatt livet av sin tidligere samboer.

Hele Norges coronakart