Likhundeksperter hjalp ikke tiltalte

Forsvareren til den drapstiltalte 21-åringen i Linda-saken innkalte hundeeksperter for å få belyst bruken av likhunder. Strategien kan ha slått grundig feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de tre hundeekspertene som uttalte seg i Salten tingrett i dag fortalte at mens et positivt funn er til å stole på, betyr manglende markering ikke at man kan utelukke at det har vært et lik der.

Den danske likhundeksperten Hans Petter Ruwald bidro dessuten til et lite gisp i rettssalen, etter at han hadde sett video av tre hunder som søkte etter liklukt på fire madrasser. En av madrassene var fra sengen der politiet mener Linda kan ha blitt drept. Ruwald sa at det kunne se ut som om «det var den store madrassen».

I pausen spurte han aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo, om den store madrassen var fra leiligheten, og fikk det bekreftet. Da retten fortsatte etter pausen, ville aktor ha Ruwald til å bekrefte uttalelsen.

- Det var interessant at den ene hunden vendte tilbake til madrassen. Det er ikke nok til å bruke det, men jeg synes det var interessant, sa Ruwald.

(NTB)