BEIRUT: Havnebyen er påført store skader etter eksplosjon tirsdag kveld. Video: AP Vis mer

Se video

- Likner en apokalypse

Det er enorme ødeleggelser i Beirut etter eksplosjonen tirsdag i hovedstaden. – Nasjonal katastrofe.

Publisert
Sist oppdatert

Videoen viser de enorme skadene i Beirut etter eksplosjonen som til nå har kostet minst 100 menneskeliv.

- Dette likner en apokalypse, sier en mann til CNN.

Eksplosjonen fant sted 18.07 lokal tid i nærheten av havna sentralt i byen, og ikke langt unna et populært område for turister. Den kunne føles over hele byen og flere bygg og vinduer i en radius på ti kilometer ble ødelagt, skriver CNN.

Det meldes om at eksplosjonen kunne føles på Kypros som ligger 240 kilometer unna.

Frykter høye dødstall

Organisasjoner som UNICEF og Røde Kors har flere mannskap på bakken som hjelper til med å finne fram til savnede, og har innført krisenummer som folk kan ringe på for å donere blod, ifølge CNN.

Minst 2000 tonn ammoniumnitrat skal ha forårsaket eksplosjonen.

Helseministeren i Libanon fortalte til en nasjonal TV-kanal at dødstallene trolig vil stige og det jobbes på spreng med å få oversikt over de omfattende skadene.

<strong>GIFTIG:</strong> Myndighetene i Libanon har bedt folk om å holde seg innendørs i frykt for at man skal utsettes for giftige gasser etter eksplosjonen tirsdag kveld.
GIFTIG: Myndighetene i Libanon har bedt folk om å holde seg innendørs i frykt for at man skal utsettes for giftige gasser etter eksplosjonen tirsdag kveld. Vis mer

Til nå er det meldt om minst 100 døde og over 4000 skadet.

- Likner en atombombe

Eksplosjonen sammenliknes med bombene i Hiroshima i 1945, av guvernøren i Beirut, Marwan Aboudg. Det skriver The Telegraph.

- Jeg har aldri før sett en ødeleggelse av denne størrelsen. Dette er en nasjonal katastrofe, skal Aboudg ha sagt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Anthony May, en pensjonert bombeekspert i USA, har også sagt at sjokkbølgene og størrelsen på eksplosjonen minner om en atombombe, skriver CNN.

- Det er typiske trekk på en atombombe. Jeg sier ikke at bomben ikke inneholdt ammoniumnitrat, men det virker som det er andre elementer involvert også, sier May.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer