- Likner mer en mimrefest for Gro enn en ny regjering

Politisk redaktør Marie Simonsen om lekkasjene.

LEGGER KABAL: Når Kristin Halvorsen går fra finansdepartementet til kunnskapsdepartementet, må hun gå til finansminister Sigbjørn Johnsen for penger. Statsminister Jens Stoltenberg setter flere av sine veteraner inn i regjering, når den presenteres en av de neste dagene. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL.
LEGGER KABAL: Når Kristin Halvorsen går fra finansdepartementet til kunnskapsdepartementet, må hun gå til finansminister Sigbjørn Johnsen for penger. Statsminister Jens Stoltenberg setter flere av sine veteraner inn i regjering, når den presenteres en av de neste dagene. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, sier det ikke akkurat lukter fornying av den kommende regjeringen etter flere av kveldens lekkasjer fra regjeringsforhandlingene.

GubbeteDe viser at Jens Stoltenberg har hentet noen gamle venner ut av skapet.

- Dette begynner å ligne mer på en mimrefest for Gro enn en ny regjering. Stoltenberg har erstattet veteranene med eldre veteraner. Både Johnsen, Berg-Hansen og Faremo er solide navn, men pensjonert fra rikspolitikken. Når han i tillegg satser på Strøm-Erichsen og Schjøtt-Pedersen i sentrale posisjoner, er det smått med fornying. Totalbildet er litt gubbete, sier Marie Simonsen.

Johnsen tilbakeTV2 melder at Sigbjørn Johnsen, som var finansminister fra 1990 til 1996 hentes inn som finansminister.

Det åpner for at statsministerens stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kan gjøre comeback i rampelyset. Han ligger nå an til å få den mektige rollen som  ny samordningsminister.NRK melder at Grete Faremo kommer inn i regjeringen, slik Dagbladet skrev 2. oktober. Hun tar over som forsvarsminister når Anne-Grete Strøm-Erichsen tar over som helseminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer