Likner tidligere grove ran

Ranet av en fembarnsfamilie i Sørumsand i går, har flere likhetstrekk med en rekke andre ran begått tidligere i år, hvor ranerne er på frifot.

VIL BIDRA: Ranerne i Sørumsand i går passer til beskrivelsen av personer som er siktet for liknende ran tidligere. De er løslatt etter å ha vært varetektsfengslet. Stasjonssjef på Manglerud politistasjon i Oslo, Gro Smedsrud, har etterforsket de tidligere ranene og ser en klar sammenheng mellom dem og gårsdagens ran. Foto: Håkon Eikesdal
VIL BIDRA: Ranerne i Sørumsand i går passer til beskrivelsen av personer som er siktet for liknende ran tidligere. De er løslatt etter å ha vært varetektsfengslet. Stasjonssjef på Manglerud politistasjon i Oslo, Gro Smedsrud, har etterforsket de tidligere ranene og ser en klar sammenheng mellom dem og gårsdagens ran. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Manglerud politistasjon i Oslo har de siste seks månedene jobbet med å oppklare tre grove ran og et ransforsøk fra hjem i Oslo og Akershus. I likhet med gårsdagens brutale ran, var ranene i Bærum og på Økern i desember samt Bjørndal i februar også av grov karakter. Flere ble bundetSamtlige ble ranet i sine hjem, ranerne var voldelige og flere av ofrene ble bundet fast mens ranet pågikk.

Ofrene for disse ran er av utenlandsk opprinnelse. I Bjørndal ble en norsk-pakistansk familie rammet, i Veitvet ble en norsk-vietnamesisk familie rammet og i Bærum ble en norsk-pakistansk kvinne (58) rammet.

I går ble som kjent en norsk-pakistansk familie på sju personer bundet fast med gaffatape, slått i hodet med pistol og ranet i Sørumsand i Akershus.

Brutalt- Brutaliteten og det faktum at det er brukt vold selv om små barn var tilstede, går igjen. Jeg ser helt klart en sammenheng, selv om det ikke nødvendigvis betyr at gjerningspersonene er de samme, sier Smedsrud. Manglerud politistasjon som er i sluttfasen med sin etterforskning, tror linken mellom ranene kan være at mennesker med andre etnisiteter enn norsk, oftere har en tendens til å oppbevare verdier hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer