Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Likningskontor slo alarm om Hagens reisefond

Mener kontoen kan være ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo likningskontor har varslet Økokrim om granskningen av den hemmelige reisekontoen til Stortingets visepresident Carl I. Hagen. Likningskontoret mener kontoen kan være ulovlig.

Ifølge VG vurderte Økokrim det spesielle uttaket fra stortingsgruppas konto opp mot straffelovens bestemmelser om økonomisk utroskap og underslag.

Men Økokrim la saken til side fordi forholdene den gjelder, ligger tilbake i tid.

VG avslørte i fjor at Carl I. Hagen gjennom ni år styrte en hemmelig reisekasse for en eksklusiv gruppe Frp-ere og deres ektefeller.

Kontoen ble opprettet i 1997, da Hagen og fem andre Frp-ere tok rundt 500 000 kroner ut av stortingsgruppas konto og overførte dem til et eget reisefond. Pengene ble brukt til storbyreiser til blant annet Madrid og Paris for de seks Frp-erne og deres koner.

Avsløringen førte til at likningskontoret innledet gransking av all pengebruk i Frp\'s stortingsgruppe. Alle bilag gjennom ti år gjennomgås.

Grunnen til at saken ble meldt til Økokrim, var mistanke om at saken kunne være brudd på andre lovbestemmelser enn bare skattelovgivningen.

Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere saken utover å si at Økokrim og Oslo likningskontor bryter sin lovpålagte taushetsplikt ved å gi opplysninger til VG.

(NTB)

OPPRETTET REISEFOND: Carl I. Hagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!