Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Likstanken ligger over Khao Lak

Et fryktelig syn møtte den svenske ambassadøren Jonas Hafström da han kom til Khao Lak nord for Phuket i Thailand. - Det ligger en kraftig likstank over hele området, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hafström tok seg fram til det isolerte området i ettermiddag for å lete etter savnede svensker, og han kunne fortelle om et område som var lagt mer eller mindre i ruiner av flodbølgene.

- På en 20 kilometer lang veistrekning på begge sider av Khao Lak er alt skrapet bort fra vannskorpen og 500 meter innover, sier Hafström til TT.

Ambassadøren besøkte både sykehus og likhus i byen, men han kan ikke si hvor mange svensker som er meldt omkommet eller savnet.

Tidligere på dagen ble det meldt om sju døde svensker, et tall myndighetene i Stockholm ikke ville bekrefte.

Men ifølge tall fra flere turoperatører er 2.000 svenske statsborgere ikke gjort rede for. I alt mellom 20.000 og 30.000 svensker skal ha vært i katastrofeområdet i Thailand da bølgene skyllet innover strendene 2. juledag.

Tidligere i dag kom det meldinger om at thailandske myndigheter hadde begynt å brenne lik på stranden for å hindre forråtnelse og epidemier. Disse opplysningene ble senere tilbakevist av ambassadør Hafström.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media