Likt kledd som Trudes morder?

ÅLESUND (Dagbladet): Mannen i den stripete blå-hvite T-skjorta på ferja mellom Hellesylt og Geiranger er likt kledd som Trude Espås drapsmann. Etter to års etterforsking har politiet ikke klart å finne ut hvem han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå ber politiet om tips om denne mannen og to andre som er fotografert av turister i Geiranger. Også de er iført samme type T-skjorte.

1200 bilder

Mannen som politiet tror er Trude Espås drapsmann var iført en T-skjorte med horisontale blå og hvite striper og en shorts. Politiet har gått gjennom 1200 bilder tatt av turister i Geiranger. På fire av bildene fant etterforskerne menn som var kledd i en slik stripete T-skjorte.

Politiet fant identiteten til personen på det ene bildet for kort tid siden. De tre andre er fremdeles ukjent, og på en pressekonferanse i Ålesund i går offentliggjorde politiet de tre bildene.

Nekter å gi opp

Politiinspektør Yngve Skovly understreket på pressekonferansen at politiet ikke har holdepunkter for å tro at noen av personene som er fotografert er gjerningsmannen. Men siden personene på bildene er iført samme type T-skjorte som mannen som trolig drepte Trude Espås, ønsker politiet å finne ut hvem de er.

Politiet nekter å gi opp etterforskingen av seksualdrapet i Geiranger som skjedde 8. august 1996. I tillegg til bildene som nå er offentliggjort, er hårfunn på åstedet politiets viktigste spor.

Personer som ikke har et klart alibi, må derfor avgi hårprøve til politiet. Det er tatt 215 prøver så langt, politiet har ytterligere 150 navn på blokka.

ETTERLYST: Politiet vil gjerne vite hvem mannen i den blå og hvit-stripete T-skjorta på dette bildet er. Bildet er tatt på kaien i Geiranger om formiddagen dagen etter drapet. Over Dagbladets oppslag 13. august 1996, fem dager etter drapet.